Skip to content
" "
Politică

UPDATE Precizările SRI / Român ARESTAT pentru terorism pe aeroportul din Frankfurt

oradeiasi.oradestiri.ro

UPDATE 16:10

Serviciul Român de Informații a făcut vineri o serie de precizări despre românul arestat pe aeroportul din Frankfurt.

Într-un comunicat trimis PSnews.ro, SRI menționează că a ajutat autoritățile germane să îl aresteze pe suspectul de terorism „încă dintr-o fază incipientă a investigațiilor informative”.

„În legătură cu cetățeanul român reținut pe aeroportul internațional din Frankfurt, suspectat că pregătea un atac terorist, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări:

Încă din faza incipientă a investigațiilor informative desfășurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informații relevante care au condus la măsura arestării cetățeanului român.

SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca prioritate prevenirea oricăror riscuri și amenințări de natură teroristă, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi”, se arată în comunicatul citat.

——————-

Un cetățean român a fost ARESTAT vineri pe aeroportul din Frankfurt, fiind bănuit că ar fi pus la cale un ATENTAT terorist.

Românul în vârstă de 21 de ani este suspectat că ar avea legătură cu o mișcare islamistă și că ar fi participat la pregătirea unui atac în Germania, scrie Agerpres, citând AFP.

Românul este suspectat că a schimbat mesaje pe internet cu alte persoane în vederea pregătirii unui atac în Germania. Anchetatorii nu dispun la ora actuală de niciun indiciu cu privire la o țintă concretă a unui eventual atac și nici nu menționează dacă cel arestat este afiliat unei grupări jihadiste anume. El se pregătea să plece în România în cadrul acestor pregătiri și a fost arestat joi.

Poliția din landul Baden-Wurttemberg a efectuat o percheziție la domiciliul său din regiunea Heidelberg și a confiscat documente și date pe suport informatic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *