Skip to content
Politică Video

UPDATE Preşedintele Iohannis a decis prelungirea mandatului generalului Ciucă, respingând propunerile lui Leș

Update 12.50

Declarațiile lui Klaus Iohannis despre propunerile PSD la conducerea Statului Major al Apărării:

PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. Nu există o propunere valabilă. Mandatul generalului Ciucă se termină  pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. De aceea, am luat decizia și am trimis decretul spre publicare în care se prelungește mandatul generalului Ciucă, soldat recunoscut, cu rezultate din cele mai frumoase. Armata Româna trebuie să știe cine și cum o conduce.”

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a ȚăriiPentru a fi la curent cu următoarele transmisiuni în direct, vă rugăm să dați like paginii Privesc.Eu!

Publicată de Privesc.Eu pe Vineri, 28 decembrie 2018

UPDATE 12.35

Președintele îl refuză pe Dumitru Scarlat, reprezentantul României la NATO și UE, propus de minstrul Apărării, Gabriel Leș.

Alte două propuneri ale ministrului au fost de asemenea respinse.

Stirea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis va face o declaraţie de presă la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care a început la ora 12.00 Pe ordinea de zi sunt solicitările ministrului Apărării privind unele schimbări în conducerea Armatei Române.

CSAT s-a reunit ”pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, potrivit Administraţiei prezidenţiale.

Este posibil ca preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă să aibă şi o discuţie separată despre propunerile de remanieri de la Dezvoltare Regională şi Transporturi.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 19 decembrie, fiind avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, informează news.ro

De asemenea, CSAT a aprobat planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019-2028.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *