Skip to content
Politică

UPDATE Prețul carburantului va scădea cu 50 de bani, compensarea fiind aplicată direct la pompă. Ciucă: Măsura nu afectează bugetul de investiţii

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 15.10

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, după anunţul referitor la soluţia de compensare a preţului carburanţilor, că aceste măsuri nu afectează bugetul de investiţii şi că Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii.

Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii.

Şeful Executivului a subliniat că Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii, respectiv 88 de miliarde de lei.


Premierul Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă..

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

1 comentariu la “UPDATE Prețul carburantului va scădea cu 50 de bani, compensarea fiind aplicată direct la pompă. Ciucă: Măsura nu afectează bugetul de investiţii

  1. VRĂJEALA LUI CIUCĂ-AL NOSTRU.. PARTEA 1 …

    RUȘINE MOJICILOR..
    PROSTIȚI ROMÂNII CA ȘI LA CURENT ŞI GAZE …
    HUUUOÒOOO…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *