Skip to content
Politică

UPDATE Prima reacție EXCLUSIV / Camelia Bogdan, din nou exclusă din magistratură

romaniatv.net
" "

UPDATE 18:38

Redacția PSnews.ro a obținut în urmă cu puțin timp PRIMA reacție a judecătoarei Camelia Bogdan după ce CSM a hotărât să o excludă a doua oară din magistratură, după situația legată de condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA / Telepatia.

" "
" "

Pentru început, Camelia Bogdan a apreciat că decizia CSM „era previzibilă, din punctul meu de vedere, având în vedere că s-au respins toate probele în apărare”.

În continuare, magistratul a prercizat că va contesta la ICCJ hotărârea de astăzi a CSM și, dacă va epuiza fără succes toate căile interne, atunci se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Am experiență – voi urma toate procedurile legale: o voi contesta la Înalta Curte. Din câte am înțeles, pe starea de fapt s-a început urmărirea penală in personam pentru inspectori dacă nu voi face noi plângeri penale. Și, în plus, voi populariza cazul meu, fiindcă nu poți fi recuzat că încalci normele prin repartizarea aleatorie, când respecți standarde CEDO. Dacă acestea nu ar fi respectate, România ar risca noi condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Chiar dacă voi pierde în țară, având în vedere că am fost dată afară din magistratură pentru că am judecat pentru ca să prevaleze garanțiile pentru un proces echitabil, am convingerea că voi câștiga la CEDO”, a explicat Bogdan pentru PSnews.ro.

În încheiere, Camelia Bogdan a infirmat primele informații apărute în presă, conform cărora verdictul de luni al CSM ar fi avut legătură cu unele sechestre puse în dosare penale (inclusiv în cel al notarului Jean Andrei, soțul fostei șefe a Tribunalului București Laura Andrei), Bogdan precizând în schimb că este vorba despre completul C7F-Continuitate, din dosarul Ultra Pro Computers.

„Nu este vorba de sesizarea privind punerea unui sechestru. Sesizarea a vizat faptul că am înlocuit un coleg la un termen la care s-au audiat martori și ECRIS-ul a generat un nou complet (C7F-Continuitate), în care am rămas să judec, conform hotărârii Colegiului de Conducere a Curții de Apel București. Această sesizare nu a vizat nicio măsură luată în acel dosar”, a conchis Camelia Bogdan.

Pe 5 iulie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel București (CAB) dosarul în care Camelia Bogdan pusese sechestru pe averea a doi notari, printre care se afla și Jean Andrei. În mai 2016, Bogdan – la acea vreme judecător la CAB – pusese sub sechestru averile a doi notari (Jean Aurel Andrei și Lidia Seceleanu), într-un dosar penal în care aceștia nu aveau nicio calitate procesuală. În dosarul respectiv erau judecați oamenii de afaceri Cristian Fughină (patronul Ultra Pro Computers) și Laszlo Kiss, pentru un prejudiciu de 10 milioane de euro, potrivit Agerpres.

O săptămână mai târziu, prof. univ. dr. Gabriela Răducan (unul dintre cei doi avocați ai patronului Ultra Pro Computers, Cristian Fughină) a declarat pentru DCnews că judecătorul căruia i se repartizase aleatoriu cauza și începuse cercetarea judecătorească a lipsit doar la un termen, respectiv cel din 22.01.2016. La rândul ei, Camelia Bogdan a fost desemnată prin Hotărârea Colegiului de Conducere al Curții de Apel București nr.10/2016 să îl înlocuiască, în calitate de judecător de permanență, numai pentru termenul din 22.01.2016.

„În mod nelegal, doamna judecător Camelia Bogdan a reținut, ulterior acestei date, doar acest dosar. Toate celelalte dosare ale completelor judecătorului înlocuit au primit termen în luna februarie (când reintra acesta în ședințe). Însă, în dosarul Ultra Pro Computers, doamna judecător Camelia Bogdan a acordat alte termene și, ulterior, l-a soluționat, deși nu avea acest drept.

Mai exact, fără a existe vreo hotărâre a Colegiului de Conducere al Curții de Apel București (singurul organ abilitat, potrivit art.19 din Regulamentul de Odine Interioară a Instanțelor Judecătorești, să stabilească completele și să decidă înlocuirea judecătorilor din complete, numai în cazuri excepționale, pentru motive temeinice), în mod inexplicabil, doamna judecător Camelia Bogdan a «creat» completul «C7F-Continuitate» pentru a soluționa acest dosar, aspecte constatate, de altfel, și de Inspecția Judiciară”, se arată în materialul citat.

——————————

Un cutremur s-a produs luni în justiție: judecătoarea Camelia Bogdan (care activează în prezent la Curtea de Apel Târgu Mureș) a fost DIN NOU exclusă din magistratură.

Decizia a fost luată în unanimitate de către Secția pentru judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează Antena 3, precizând că, din primele informații, reiese că este vorba despre niște sechestre dispuse de către Camelia Bogdan în unele dosare penale.

Amintim că Bogdan a mai fost dată afară din magistratură, dar ICCJ a dispus definitiv reprimirea ei în breaslă, dar și mutarea disciplinară a judecătorului de la Curtea de Apel București la CA Târgu Mureș.

Iată minuta CSM:

„Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei judecator Camelia Bogdan. In baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei judecator Camelia Bogdan sanctiunea disciplinara constand in «excluderea din magistratura», pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.o) din acelasi act normativ (nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor – n.r.). Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *