Skip to content
Politică

UPDATE Prima reacție a lui Marian Oprișan după ce a fost achitat în dosarul „Căprioara”

UPDATE ora 11.40

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a declarat într-o intervenție la B1tv faptul că el crede că soluția achitarii sale în dosarul „Căprioara” va fi menținută până la capăt.

„In legatura cu faptul ca as fi fost favorizat nu corespunde adevarului, nu corespunde realitatii, nu exista probe. Sunt povesti de adormit copiii. Majoritatea judecatorilor magistrati sunt cinstiti, eu cred ca aceasta solutie va fi mentinuta pana la capat”, a declarat Marian Oprișan.

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea a fost achitat, vineri, în dosarul „Căprioara”. Decizia a fost dată de Judecătoria Cluj- Napoca și nu este definitivă, potrivit Realitatea tv.

În iunie 2006, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Oprişan pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe preşedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi pentru modul cum s-a achiziţionat Complexul Turistic „Căprioara”. În rechizitoriu se arăta faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea în avans.

Oprișan  este anchetat de peste 8 ani pentru coruptie, fiind acuzat de DNA de abuz in serviciu, utilizare de credite in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals.

 

Sursa foto:voceatransilvaniei.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *