Skip to content
Politică

UPDATE Prima ședință a Guvernului după raportul MCV. OUG pentru înființarea fondurilor suverane de dezvoltare și investiții

Critici dure la adresa raportului MCV din partea Guvernului PSD.

Sunt total dezamăgită de concluzia raportului MCV. România a dovedit că e un partener loial”, a declarat Dăncilă în cadrul ședinței de Guvern.

Nici cei care susțin faptul că guvernarea actuală dorește ieșirea din UE nu scapă de critici.

„Îi rog să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe cei care vorbesc despre ieșirea României din UE”, a spus premierul României.

De asemenea, Viorica Dăncilă a anunțat că România este pe primul loc în UE la creșterea economică

Datele făcute publice ieri de INS arată că măsurile luate sunt corecte. Potrivit INS, în al treilea trimestru creștere economică a României a accelerat cu 1.1 % față de ultimul trimetru din 2017 ceea ce ne plaseză pe primul loc la UE. Pe ansamblul UE, creșterea a fost de 0.3 % ceea ce pune și mai mlt în evidenă economia României. Al doilea semnal pozitiv îl reprezintă scăderea inflației din octombrie în noiembrie. Sunt date oficiale care arată că guvernul a avut dreptate și care informă cu argumente predicțiile opoziției. Investitorii care doresc să vină în România se bazează pe informații oficiale” a zis Dăncilă.

 


UPDATE

În deschiderea şedinţei de Guvern, Viorica Dăncilă a anunțat că se va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii. Acest poiect  este susţinut de Liviu Dragnea și criticat vehement de opoziţie.

Discutăm în şedinţă un proiect de OUG prin care vom crea cadrul general privind condiţiile prin care o societate reglementată de legea societăţilor, nr. 31/1990, trebuie să le îndeplinească pentru a fi fond suveran de dezvoltare şi investiţii.

Este nevoie de acest instrument financiar pentru susţinerea dezvoltării economice a României. Un altfel de model de dezvoltare, aplicat cu succes în alte ţări, aduce beneficii pe mai multe planuri, prin investiţii profitabile şi susţinerea unor proiecte în domenii prioritare. Prin înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii se are în vedere crearea unor vehicule financiare sau de intermediere financiară, de acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din România, care pe de o parte să aibă un rol multiplicator în economie, pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze, să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi către proiecte prioritare„, a spus premierul în cadrul ședinței de Guvern.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *