Skip to content
Politică

UPDATE Prima suspiciune de fraudă electorală în București EXCLUSIV

UPDATE 12:04

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, a confirmat, în urmă cu puţin timp, pentru PSnews.ro, suspiciunile de fraudă electorală din Sectorul 1, precizând că această problemă durează încă de vineri.

„Urmare la cererea dvs. vă comunicăm faptul că la solicitarea Biroului Electoral al Sectorului 1 Bucureşti, prin intermediul secţiilor de poliţie de pe raza sectorului 1, se efectuează verificări punctuale cu privire la autenticitatea unor semnături de pe listele de susţinere a candidaţilor pentru alegerile locale.

La finalizarea verificărilor, datele vor fi remise Biroului Electoral al Sectorului 1 Bucureşti” este mesajul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), transmis, luni, prin e-mail, redacţiei PSnews.ro.

CITIŢI ŞI: Candidatul PSD reacţionează la scandalul de fraudă din Sectorul 1. Tudorache: Candidatura a fost validată – punct! EXCLUSIV

————-

PSnews a intrat în posesia unor informații de ultimă oră, potrivit cărora în București s-a deschis deja un dosar de fraudă electorală la locale. Astfel, Biroul Electoral Sector 1 a sesizat poliția cu privire la modul în care au fost întocmite listele de semnături pentru candidații PSD.

Ca urmare a acestui demers, polițiștii au început să meargă aleatoriu la adresele de pe acele liste, pentru a face verificări privind autenticitatea. Surse din rândurile anchetatorilor au declarat în exclusivitate pentru PSnews că au apărut deja primele inadvertențe. Mai multe persoane dintr-un imobil de pe strada Moldovei, nr. 20 ar fi dat deja declarații cum că nu au semnat acele adeziuni, deși numele lor era pe liste.

Cel mai probabil, urmează să se facă o expertiză grafologică a acelor semnături. Același surse ne-au informat și cu privire la faptul că președintele Biroul Electoral Sector 1, de profesie procuror, ar fi trimis sesizarea penală amintită încă de la finele săptămânii trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *