Skip to content
București

UPDATE Primăria Capitalei, drept la replică/ Bucureștiul lui Firea: bloc INVADAT de șobolani FOTO

Tonica.ro

UPDATE 12:21

Redăm integral dreptul al replică oferit de Primăria Capitalei, redacției de știri Psnews.ro:

”In legatura cu articolul aparut pe site-ul psnew.ro, preluat din publicatia libertatea.ro cu titlul: Un bloc a fost invadat de „sobolani migratori”. „Erau asa multi ca imi sareau pe umar, apoi dispareau prin gauri” Biroul de Presa al Primariei Capitalei este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

In urma verificarilor efectuate de Inspectorii Directiei de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, nu a fost gasita nicio sesizare transmisa de la locatarii sau Asociatia de locatari din Bd. Ferdinand nr 97, Bl.17, la care se face referire in articol.

Primaria Municipiului Bucuresti deruleaza, incepând cu data 27.09.2017, Contractul de prestare a serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare si combatere tantari in Municipiul Bucuresti nr.699/27.09.2017, incheiat intre PMB si prestatorul SC CORAL IMPEX SRL., contract ce poate fi consultat pe site-ul PMB. Ordinul de incepere a lucrarilor pentru acest contract a fost transmis prestatorului in data de 05.10.2017.

          Potrivit acestui contract si Programului Unitar de Igienizare, pentru anul 2017, aprobat prin HCGMB nr.500/2017, pentru ”Imobile cu spatii destinate locuintelor, asociatiilor de proprietari/locatari, camine studentesti, camine elevi, locuinte sociale, etc” a fost executat tratamentul de deratizare in perioada 05.10.2017 – 31.12.2017. In aceasta perioada, prestatorul nu a informat Autoritatea Contractanta despre existenta vreunui focar de infestare cu sobolani la adresa mentionata in articol, astfel incat, in cazul existentei acestuia, sa poata fi dispuse, prin Directiile de specialitate ale Primariei Municipiului Bucuresti, masuri pentru eliminarea focarului.

           Mai mult,  in data de 06.11.2017, conform inregistrarilor transmise de SC CORAL IMPEX SRL, tratamentul de deratizare a fost executat, la blocul P17, Bd. Ferdinand nr.97, pentru scarile A, B si C.

Dupa efectuarea tratamentului de deratizare in data de 06.11.2017 si pana in prezent, nu am fost sesizati referitor la existenta unui focar de infestare cu sobolani la adresa respectiva, nici de catre operatorul prestator, nici de catre vreun locatar sau presedintele/ administratorul asociatiei de locatari (care a semnat, fara observatii, bonul de executare a prestatiei).

De asemenea,  in data de 09.01.2018, echipa prestatorului SC CORAL IMPEX SRL  s-a deplasat, la solicitarea Directiei de specialitate din PMB, la adresa mentionata, fiind controlata locatia. Nici cu aceasta ocazie nu a fost inregistrata vreo sesizare referitoare la aparitia vreunui focar de infestare cu sobolani la adresa respectiva, nici din partea locatarilor, nici din partea presedintelui/administratorului asociatiei de locatari, nici din partea prestatorului SC CORAL IMPEX SRL.

           Cu aceasta ocazie a fost efectuat un nou tratament de deratizare la locatia mentionata.

Referitor la afirmatiile domnului Laurentiu Topala, citate in articol  „Noi am fost in noiembrie cu deratizarea in acest bloc. Din pacate, conform caietului de sarcini, nu putem interveni in toate spatiile deodata, ramân locuri netratate, pentru care am primit interdictie de a opera, nu stiu de ce. Iar sobolanii din alte zone au migrat in locurile pe care noi tocmai le-am golit. Acesta este motivul pentru care nu putem avea eficienta pe care ne-o dorim”,  facem urmatoarele precizari:

            Autoritatea Contractanta nu a emis nici un document prin care sa interzica efectuarea prestatiei, asa cum este ea prevazuta prin Caietul de Sarcini, Documentatia de Atribuire si alte documente ale Contractului 699/27.09.2017.

            Pana in acest moment, operatorul SC CORAL IMPEX SRL nu a transmis, catre Primaria Municipiului Bucuresti nici un document prin care sa notifice aparitia de focare de infestare cu sobolani, unde ar trebui aplicate tratamente suplimentare.

            Planificarea activitatilor si modul de interventie este exclusiv in sarcina operatorului, conform Art.5 al contractului, in special punctele e) Asigurarea resurselor umane necesare desfasurarii activitatii, f) Asigurarea logisticii necesare, m) Intocmirea programelor de prestatie pentru cele 2 tipuri de vectori. Planificarea anuala a activitatilor cu detalii pe fiecare obiectiv (campaniile anuale), n) Pregatirea si utilizarea unei baze de date pentru gestionarea obiectivelor, baza de date la care va avea acces direct Primaria Municipiului Bucuresti – DUP, s) Stabilirea metodologiei de lucru ce va sta la baza confirmarii modului si executiei lucrarilor la locatiile clasificate si identificate in teren, t) Operatorul va avea la dispozitie echipaje pregatite sa intervina in situatiile in care sunt depistate focare de infectie in afara perioadei de aplicare a Programului unitar de igienizare

           Referitor la afirmatiile domnului director general al Coral Impex, Alexandru Badea – Alexandru Badea, directorul general al firmei Coral Impex, care se ocupa de deratizare, spune ca Primaria Capitalei nu ar fi trebuit sa impuna operatorului un anumit plan de actiune. „Nu pot fi responsabilizat pe o metodologie care nu imi apartine”, ne-a spus Alexandru Badea-  subliniem ca:

           Art.5 punctul m) din contractul 699/27.10.2017 prevede in mod expres obligatia prestatorului de ”Intocmirea programelor de prestatie pentru cele 2 tipuri de vectori. Planificarea anuala a activitatilor cu detalii pe fiecare obiectiv (campaniile anuale)” iar punctul s) al aceluiasi contract prevede ”Stabilirea metodologiei de lucru ce va sta la baza confirmarii modului si executiei lucrarilor la locatiile clasificate si identificate in teren”.

––––––––

Situație de-a dreptul revoltătoare într-un bloc din Capitala condusă de primarul Gabriela Firea.

Astfel, se pare că un bloc din București este invadat de șobolani, locatarii, care nu mai pot face față invaziei, ajungând să zidească plase de sârmă pe pereții exteriori ai imobilului pentru a opri rozătoare să le intre în casă.

Responsabilii cu deratizarea spun că activitatea lor a reînceput în noiembrie 2017, după 2 ani de pauză, în blocul cu pricina fiind puse capcane otrăvitoare, iar marți a fost făcută din nou deratizarea, pentru că în locul șobolanilor dispăruți au venit șobolanii migratori.

“Au mai dispărut anul trecut. Erau așa mulți încât, la un moment dat, când deschideam lada de gunoi de la ghenă, îmi săreau pe umăr, iar de pe umăr făceau un salt și dispăreau prin găuri. Într-un timp, dispăruseră. Acum, aud că au apărut din nou”, a declarat femeia de serviciu a blocului pentru Libertatea.ro

 

1 comentariu la “UPDATE Primăria Capitalei, drept la replică/ Bucureștiul lui Firea: bloc INVADAT de șobolani FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *