Skip to content
Politică

UPDATE Primarul de Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA: „Sunt prost de bun!”

UPDATE 17:49

Cătălin Cherecheş, primarul UNPR al municipiului Baia Mare, a fost reţinut, în urmă cu puţin timp, de către DNA, pentru 24 de ore, informează ziarmm.ro.

———-

UPDATE 17:13

Redăm mai jos comunicatul DNA referitor la percheziţiile efectuate în dosarul edilului Cătălin Cherecheş:

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

În cursul zilei de 26 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul  Baia Mare.

În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

—————————

UPDATE 17:01

Redăm mai jos precizările postate pe Facebook de către primarul Cătălin Cherecheş:

„Prieteni, vă mulțumesc pentru susținere. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii!

Am făcut bine ca să primesc rău… Ca de atâtea ori, am sărit în ajutorul celor care au nevoie. Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii și aceștia au înțeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare și pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă… Îi asigur pe băimăreni și pe toți cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheș, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuși: sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă știu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Așa am fost, așa sunt și așa voi rămâne! Am sprijinit și voi susține în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul și cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea orașului nostru. Cu riscul de a păți ca astăzi când în loc de un “mulțumesc”, unii au ales să îmi bage cuțitul în spate, mișelește. Dar pentru băimărenii serioși și demni, pentru municipiul Baia Mare, nu mă dau bătut și cu fruntea sus am să merg înainte! Le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Știu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiți politicieni și afaceriști îl au: să îl ucidă pe Cherecheș. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”

———-

UPDATE 13:59

Apar noi informaţii despre primarul UNPR din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Astfel, edilul ar fi fost ridicat şi dus la audieri de către procuroriii DNA Cluj, fiind suspectat de luare de mită, scrie News.ro.

————————

UPDATE 13:45

Flagrantul DNA s-a încheiat în urmă cu puţin timp, informează presa locală.

Cinci procurori au intrat in biroul primarului, iar oamenii de afaceri prezenti au fost invitati sa iasa afara. In jurul orei 13, primarul Catalin Chereches a parasit cladirea instot fiind de procurorii DNA. El nu a fost retinut, dar a fost dus, cel mai probabil, la audieri. Edilul a avut o reactie furibunda in momentul in care procurorii au intrat, spunandu-i unei femei care se afla la fata locului sa paraseasca biroul, transmite ziarmm.ro.

 

———–

Scandal uriaş în Baia Mare! Primarul UNPR Cătălin Cherecheş a fost săltat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în urma unui flagrant.

Marti, la orele amiezii, acestia au intrat in biroul primarului Catalin Chereches, in incercarea de a finaliza un flagrant. In biroul edilului, se aflau mai multe persoane, printre care si reprezentanti ai unor societati comerciale cu care Municipiul Baia Mare are contracte.

In prezent, anchetatorii se afla inca in interiorul Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *