Skip to content
Politică

UPDATE Primele declarații ale lui Ponta după audieri. Solicitarea premierului care a fost votată în unanimitate /Ponta a ajuns la Comisia Juridică

Șeful executivului, Victor Ponta, a ieșit după doar 15 minute de la audierile din Comisia Juridică a Camerei Deputaților și a făcut câteva precizări privind calendarul votului în cazul ridicării imunității sale de către plenul Camerei.

Potrivit lui Victor Ponta, la ora 16 va veni să își expună punctele de vedere în fața deputaților juriști, iar la ora 18 va avea loc votul în Comisia Juridică. De asemenea, premierul a precizat că deputații juriști au fost de acord, în unanimitate, ca votul privind solicitarea DNA de ridicare a imunității va avea loc marți, în Plen.

„Nu e bine să tergiversăm lucrurile. Am cerut ca astăzi să fiu audiat, iar mâine să se dea votul”,a spus Ponta, precizând că membrii comisiei şi-au exprimat „acordul unanim”.

Întrebat dacă şi-a studiat dosarul, prim-ministrul a răspuns: „Nu am ce dosar să studiez. Să studieze avocaţii, La ora 16 mă prezint să fiu audiat de colegii mei. Nu este bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem de timp”,  a precizat Victor Ponta după audierile din comisia juridică a Camerei Deputaților.

Premierul Victor Ponta stă cu sufletul la gură.

Șeful Guvernului a ajuns în jurul orei 11.15 la Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Acesta a venit fără avocat.

În cadrul dezbaterii de la Comisia Juridică, deputații vor să dezbată solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind începerea urmăririi penale împotriva prim-ministrului Ponta.

Este important de precizat că DNA are nevoie de aprobarea plenului Camerei doar în ceea ce priveşte acuzaţia conflict de interese, întrucât această presupusă infracţiune ar fi fost comisă în mandatul de premier. Urmărirea penală a început deja pentru celelalte trei acuzaţii (fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală), întrucât presupusele fapte ar fi fost comise înainte ca Victor Ponta să ocupe fotoliul de premier.

Tot luni, conducerea PSD se reuneşte în şedinţa Comitetului Executiv ca să discute situaţia lui Ponta şi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. De cealaltă parte, conducerea PNL trebuie să stabilească strategia pentru zilele următoare, mai ales că liberalii au anunţat deja un boicot politic al acţiunilor lui Ponta. Liderii partidelor parlamentare trebuie să se întâlnească şi cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a convocat la Cotroceni pentru discuţii pe tema Strategiei Naţionale de Apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *