UPDATE 13:36
Rezultatele la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-au afişat miercuri pe evaluare.edu.ro.
Contestaţiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice miercuri, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi joi între orele 8,00 şi 12,00.
„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, potrivit Ministerului Educaţiei.
Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe data de 4 iulie.
Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.
Ministerul Educaţiei va publica, miercuri, până la ora 14.00, primele rezultate ale Evaluării Naţionale, iar candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale sunt aşteptate în 4 iulie. Anul trecut, după primele rezultate, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 a fost de 82,3%.
Peste 161.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru Evaluarea Naţională, dar unii dintre ei au absentat.
Rata de participare la proba de Limba română a fost de 95.63%, iar la Matematică de 95,4%.
Primele rezultate vor fi afişate, miercuri, până la ora 14:00 la centrele de examen şi pe site-ul dedicat.
Rezultatele vor fi afişate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat şi comunicat fiecărui candidat.
”Măsura este în acord cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR)”, a transmis Ministerul Educaţiei.
Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).
Candidaţii care depun sau transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori.
Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.
Anul trecut, înaintea contestaţiilor, rata mediilor peste sau egale cu 5 a fost de 82,3% (122.166 elevi), în creştere semnificativă faţă de anul 2021 (76,8% – 94.660 de elevi)
La proba de Limba şi literatura română, rata notelor peste sau egale cu 5 a fost 85,9%, comparativ cu 84%, în 2021.
La Matematică, rata notelor peste 5 a fost 77,5%, comparativ cu 67,4% în 2021.
La proba de Limba şi literatura maternă, 8.901 candidaţi (96,1% versus 95,9% în 2021) au obţinut note peste sau egale cu 5,
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News