Skip to content
Politică

UPDATE Pro România, UDMR și Minoritățile vor absenta din Parlament dacă moțiunea se va vota sâmbătă

Inquam Photos / George Calin

UPDATE

Parlamentarii Pro România, UDMR și reprezentanții Minorităților vor absenta din plen dacă votul moțiunii de cenzură va avea loc sâmbătă, după cum intenționează PSD. Se încearcă, astfel, prin lipsa de cvorum, forțarea unei amânări a votului pentru luni.

——————————————————————————————————————————–

S-a decis! Votul pe moțiunea de cenzură depusă de Opoziție va avea loc sâmbătă.

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate, miercuri, la ora 10.30 pentru stabilirea calendarului dezbaterii moțiunii de cenzură.

Liberalii au depus, marți, moţiunea de cenzură și susţin că au numărul necesar de voturi. Raluca Turcan a spus că documentul a fost semnat de 237 de aleşi, printre care şi patru de la PSD. Deşi calculele arată bine pentru opoziţie, Viorica Dăncilă este convisă că Guvernul nu va cadea. Textul moţiunii ar fi trebuit să fie citit marți seară, dar şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă de liberali, marți, la ora 18.00. Potrivit PNL, documentul a fost semnat de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la parlamentari PSD.

Senatorul Ioan Talpoș și deputatul Marius Bota sunt social-democrații ale căror semnături apar pe moțiunea de cenzură inițiată de liberali. Textul documentului a fost semnat și de senatorul Emanoil Savin și de deputatul Mihăiță Găină care și-au anunțat însă demisia din PSD recent. Deşi calculele arată bine pentru opoziţie, Viorica Dăncilă e sigură că moţiunea nu va trece.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi. Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Revenim cu detalii

1 comentariu la “UPDATE Pro România, UDMR și Minoritățile vor absenta din Parlament dacă moțiunea se va vota sâmbătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *