Skip to content
Politică

UPDATE Protest LGBT / Senator PSD: Cuplurile de homosexuali care merg de mână pe stradă îmi lezează libertatea

http://thetab.com

UPDATE 18:00

Circa 30 de membri ai comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) au protestat sâmbătă după-amiază la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff faţă de declaraţiile senatorului Ioan Deneş.

Protestul a început după ora 13.00, în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff. Aproximativ 30 de persoane au manifestat împotriva senatorului PSD Ioan Deneş, relatează Digi24.ro.

Ei s-au ţinut de mâini şi au fluturat steaguri colorate. Protestul a durat aproximativ 15 minute, iar la sediul PSD nu s-au aflat forţe de ordine. Sediul era închis.

————

Într-o conferinţă de presă în Bistriţa, senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, vineri, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex.

Motivul este că îi „lezează“ şi „încalcă“ libertatea atunci când îşi „externalizează“ comportamentul şi merg de mână pe stradă.

Senatorul a declarat că parteneriatul civil ar trebui analizat doar în perspectiva concubinajelor heterosexuale.

Prin această rezolvare a unei probleme doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (…) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă“, a spus Deneş, potrivit adevarul.ro.

El afirmă că „nu are nicio problemă” cu persoanele de acelaşi sex care „se manifestă în locuinţă, în intimitate“, însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă.

Modul în care doresc să externalizeze acest comportament, care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?», cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă?„, a mai spus Deneş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *