Skip to content
Politică

UPDATE / Putin reacționează/ Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ÎMPUȘCAT MORTAL (VIDEO)

alomanews.com

UPDATE 8:30

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră asasinatul ambasadorului rus la Ankara o încercare de a obstrucționa relațiile dintre Rusia și Turcia și este menit să încetinească eforturile de a pune capăt conflictului din Siria, informează agențiile de presă internaționale.

Putin, care a convocat o reuniune de urgență la Kremlin, a mai spus că Rusia a deschis o anchetă în cazul crimei de la Ankara, că anchetatorii se vor deplasa în Turcia, arată Agerpres.

„Vom intensifica lupta împotriva terorismului și bandiții vor simți diferența,” a afirmat Putin, citat de Reuters.

UPDATE 21:12

Siria condamnă atentatul terorist laş prin care ambasadorul Rusiei la Ankara a fost ucis, anunţă BBC care citează postul naţional de televiziune din Siria, controlat de altfel, de regimul lui Bashar al Assad.

UPDATE 20:50

Ministerul de Externe de la Ankara spune ca nu va permite ca atacul sa „umbreasca” prietenia turco-rusa, scrie Reuters, conform hotnews.ro.

Mai mult, CNN Turcia anunță că presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin dupa asasinarea ambasadorului rus.

UPDATE 20:30

Bărbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei în Turcia Andrei Karlov avea 22 de ani, absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara, scrie avazturk.com, potrivit news.ro.

Potrivit sursei citate, Mevlüt Mert Altıntaş s-a născut în 1994 la Aydin. În 2014, a absolvit Şcoala de Poliţie Ruştu Unsal din Izmir şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.

UPDATE 20:10

Surse din securitatea turcă au susţinut luni seară că atacatorul înarmat care l-a ucis într-o galerie de artă pe ambasadorul rus Andrei Karlov era un poliţist originar din Ankara.

Autorităţile turce au anunţat deja că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forţele speciale. Acesta a strigat ”Allah Akbar. Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria!” în momentul atacului asupra ambasadorului Karlov, transmite Reuters, conform news.ro.

„Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!”, a strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care ţinea un discurs în galeria din Ankara.

Iniţial, presa turcă a relatat că atacatorul a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist, însă nu era clar dacă acesta era angajat al poliţiei din Ankara.

Se pare că atacatorul era în afara serviciului în momentul atacului.

UPDATE 19:55

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și va pune chiar astăzi (luni) problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS, citată de Agerpres.

Zaharova a confirmat că ambasadorul rus Karlov a murit în urma rănilor suferite: „Astăzi este o zi tragică pentru diplomația rusă. Astăzi, la Ankara, în timpul unei acțiuni publice, ambasadorul rus a fost împușcat și a murit în urma rănilor suferite”.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus le-a cerut autorităților turce să ancheteze minuțios uciderea ambasadorului rus la Ankara.

Bărbatul care l-a împușcat pe ambasadorul Federației Ruse la Ankara, Andrei Karlov, a fost ‘neutralizat’ de serviciile speciale ale Turciei, a anunțat o sursă din cadrul Ministerului turc al Apărării pentru Interfax.

‘Potrivit primelor informații, bărbatul a fost neutralizat’, a declarat sursa.

Între timp, serviciile speciale ale Turciei verifică informația oferită de un martor, conform căreia atacatorul ar fi intrat în clădirea unde avea loc expoziția dându-se drept polițist.

Potrivit agenției de presă turce Anadolu, ‘persoana care a comis atacul armat împotriva lui Andrei Karlov a fost neutralizat în cadrul unei operațiuni’. Anadolu nu precizează dacă atacatorul este viu sau mort.

Potrivit ultimelor informații, ambasadorul rus a murit în urma rănilor suferite. Agresorul l-a împușcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea unei expoziții foto la Ankara.

UPDATE 19:14

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite după ce a fost împușcat.

https://www.youtube.com/watch?v=5TgJ8oA32-g

Pe contul de Twitter a ziarului Hurriyet a fost publicată şi o imagine cu presupusul atacator, transmite Gândul.info.


Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ÎMPUȘCAT.

Andrei Karlov a fost rănit grav la Ankara, în timp ce participa la o expoziție de artă, scrie Gândul.info, citând presa străină.

Ambasadorul Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara. Diplomatul este în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane.

Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist.

Imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *