Skip to content
Politică

UPDATE Radu Tudor: Tudose a bătut palma cu o companie de apărare

tomisthecat.ro

UPDATE 12:48

Guvernul a confirmat în urmă cu puțin timp doar discuțiile dintre premierul Mihai Tudose și reprezentanții Lockheed Martin, dar nu a spus nimic despre vreun acord în acest sens.

Iată ce a transmis Executivul într-un comunicat remis PSnews.ro:

„Premierul Mihai Tudose a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Lockheed Martin, companie americană de securitate aerospațială, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea şi susţinerea sistemelor tehnologice avansate la nivel global.

Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe oportunitățile de cooperare în domeniul industriei de apărare, având în vedere experiența Lockheed Martin în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde și interesul României de a revoluționa sectorul producției naționale de tehnică și echipamente militare, în parteneriat cu actorii strategici de pe piață.

Reprezentanții companiei americane au subliniat dezideratul Lockheed Martin de a se poziționa ca partener strategic al României în domeniul apărării, discuțiile cu partea română urmând să continue la nivelul ministerelor de resort.

Întâlnirea de astăzi a fost precedată de o întrevedere care a avut loc ieri, la Ministerul Apărării Naționale, între ministrul Adrian Țuțuianu și reprezentanții Lockheed Martin.

Din delegația Lockheed Martin prezentă astăzi la Palatul Victoria au făcut parte Jonathan Hoyle, vicepreședinte pentru Europa, și Adrian Iacob, director executiv”.

—————————————-

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a făcut miercuri dimineață anunțul cel mare: prim-ministrul Mihai Tudose a bătut palma cu o importantă companie de apărare.

Ziaristul a declarat prin telefon la Antena 3 că șeful Executivului și alți guvernanți vor avea în curând discuții cu producătorul de avioane militare supersonice Lockheed Martin, pentru ca numeroase aparate F16 să fie renovate de către o firmă românească. Cel mai probabil, societatea autohtonă agreată este Aerostar Bacău, a mai spus Radu Tudor.

Premierul Mihai Tudose a semnat miercuri un acord cu Jonathan Hoyle, vicepreşedinte al Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat surse oficiale citate de Antena3.ro. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară s-au întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare.

1 comentariu la “UPDATE Radu Tudor: Tudose a bătut palma cu o companie de apărare

  1. Videndo et facendo!!! Deocamdată, ca de prea multe ori, zvonurile nu înlocuiesc… investițiile americane masive necesare unui asemenea program!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *