Skip to content
Politică

UPDATE Reacția BNR/ Averea lui Mugur Isărescu, luată la „puricat” de inspectorii ANI

UPDATE ora 10/45

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a transmis, în cadrul unei intervenții la B1Tv, că Mugur Isărescu a încurcat băncile atunci când a răspuns verbal la o întrebare și că pe declarația de avere lucrurile sunt foarte clare.

„A incurcat banca atunci cand a fost intrebat. A incurcat o banca cu alta, o declaratie verbala la o intrebare, dar pe declaratia de avere lucrurile sunt foarte clare. E vorba de o neclaritate pe care inteleg ca asociatia respectiva a sesizat-o ANI.”, a precizat Dan Suciuc.

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, pare să fi intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate, care verifică averea şi posibilele conflicte de interese ale guvernatorului BNR.

Mai exact, se pare că ANI a primit o plângere de la o asociaţie de consumatori, după ce Mugur Isărescu a negat că ar fi avut vreodată credit la Volksbank România, în ciuda înscrisurilor din declaraţia de avere, notează realitatea.net.

ANI confirmă că este în curs de soluţionare o „lucrare” având ca obiect evaluarea averii şi respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Mugur Isărescu.

Potrivit sursei citate, ANI a fost sesizată în 18 februarie de către Asociaţia Parakletos, care a cerut să se stabilească dacă există „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese între calitatea domnului Mugur Isărescu de debitorul al băncii Volksbank şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României”, în condiţiile în care Isărescu a negat că a avut vreodată un credit de la Volksbank, credit menţionat în declaraţia de avere din 2007, dată după care a dispărut numele creditorului din documentul oficial, însă creditul în valoare de aproape 700.000 de lei a rămas.

Mugur Isărescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă din data de 4 februarie, că nu a avut niciodată credit la Volksbank România, ci a fost debitor doar la BRD

Într-o conferinţă de presă derulată în 4 februarie la sediul BNR din strada Doamnei, Isărescu a declarat că nu a avut niciodată credit la Volksbank România, ci a fost debitor doar la BRD

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *