Skip to content
Politică

UPDATE/ Reacția fostului lider al PNL/ Ludovic Orban a fost EXCLUS din partid! Vot covârșitor în ședința liberalilor

Facebook

UPDATE 12:04

„Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie. Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul. Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ pentru bătaia de joc față de români. Iohannis ar trebui să-și ceară scuze față de cei 6 milioane de oameni care l-au votat. El a intervenit în mod nedemocratic și neconstituțional în alegerile din PNL. Avem de-a face cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români, înșelarea speranțelor cetățenilor români.

Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine. Nu îmi pare rău de nimic din ce am făcut în ultimii 30 de ani.”, a declarat Ludovic Orban, după ședința în care s-a decis excluderea sa.

———————-

Ludovic Orban a fost exclus din Partidul Național Liberal (PNL), vineri, în ședința Biroului Executiv. Potrivit unor surse liberale, au fost 31 de voturi „pentru” din 35 prezenți. Precizăm că au fost doar 2 voturi „împotrivă” și 2 voturi au fost nule. Comisia de numărare a voturilor a fost formată din Monica Anisie şi Pavel Popescu. Decizia finală va fi luată de Consiliul Național al partidului.

Cel mai vehement critic al lui Ludovic Orban, în ședința liberalilor, a fost Florin Roman, vicepreședintele PNL. Acesta i-ar fi reproșat lui Orban că a adus mai mulți PSD-iști în partid.

Și Ludovic Orban a lansat atacuri dure la adresa actualei conduceri a partidului și a cerut demisia întregii echipe, în frunte cu Florin Cîțu, au mai precizat surse liberale.

Potrivit statutului, „sancţiunea excluderii unui membru PNL se poate aplica în una din următoarele situaţii:

„a încălcat grav și în mod repetat prevederile Statutului și ale Codului Etic, aducând atingere valorilor și principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului;
a încălcat deciziile și hotărârile organismelor de conducere ale partidului și, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante.”

Amintim că PS News a scris zilele trecute despre faptul că Florin Cîțu, actualul lider al PNL, va supune la vot excluderea lui Ludovic Orban din partid. Precizăm că, în ultima perioadă, Ludovic Orban a lansat atacuri dure în spațiul public la adresa echipei lui Florin Cîțu, insistând cu argumentul că liberalii nu trebuie sub nicio formă să se alieze cu PSD și că soluția pentu liberali trebuie să rămână un gvern de coaliție de centru-dreapta, alături de USR și UDMR. În ședința de luni seara, PNL a decis cu 48 de voturi pentru și 22 împotrivă să intre în negocieri cu PSD pentru formarea noului guvern.

DETALII AICI: Ludovic Orban și Ionel Dancă vor fi excluși din PNL. Se tranșează disputa din fostul și actualul lider al partidului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *