Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui Dragnea / Turcan strânge cu ușa PSD-ul pe Legea amnistiei

qmagazine.ro

UPDATE 21:19

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, că PSD nu intenţionează să proroge eliminarea supra-accizei pe combustibil şi a taxei pe stâlp, în schimb social-democraţii vor analiza cu atenţie dacă societăţile comerciale care beneficiază de aceste măsuri vor aplica o ieftinire a serviciilor.

„Am înţeles că are (Raluca Turcan n.r.) informaţii pe surse că vrem să prorogăm taxa pe stâlp, TVA cu 19% şi acciza. Aceste trei măsuri nu le prorogăm. În schimb, o să ne uităm cu foarte mare atenţie să vedem dacă societăţile comerciale care vor beneficia începând de la 1 ianuarie de aceste avantaje vor face în aşa fel încât românii să simtă o ieftinire a serviciilor: carburanţi, telefonie mobile, energie electrică sau gaze”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat cum comentează afirmaţia Ralucăi Turcan care a spus că PSD nu mai doreşte eliminarea supra accizei pe combustibil şi a taxei pe stâlp, potrivit News.ro.

Întrebat în continuare despre posibilitatea adoptării unei legi a amnistiei, liderul PSD a răspuns: „Eu nu am aceste informaţii, o să verific la grup să vedem care de la noi are aceste informaţii”.

Știrea inițială (17:29)

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Raluca Turcan, strânge cu ușa Partidul Social Democrat (PSD), în ceea ce privește Legea amnistiei.

Liderul liberal le-a cerut marți social-democraților să spună public dacă vor susține în Parlament un astfel de act normativ, precizând că există „informații consistente” în acest sens, provenite din grupurile parlamentare ale PSD.

„PNL mai solicită PSD să spună clar dacă mai propune Parlamentului sau nu Legea amnistiei, să spună clar românilor dacă Legea amnistiei a făcut parte din programul de guvernare pe care PSD l-a prezentat în campania electorală, dacă PSD a primit votul pe Legea amnistiei și cum va acționa PSD cu privire la această lege”, a declarat Turcan.

Anterior, Raluca Turcan îi ceruse socoteală lui Liviu Dragnea cu privire la o serie de modificări pe care PSD ar urma să le opereze în Codul Fiscal.

„Să spună public PSD dacă renunță la cota de TVA de 19%, dacă renunță la eliminarea accizei pe combustibil și dacă renunță la eliminarea taxei pe stâlp. Acestea sunt modificări la Codul Fiscal, făcute prin acord politic, tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic, o bază de plecare pentru investițiile care se fac în România. Este obligatoriu ca domnul Dragnea să ne spună: renunță chiar la unele prevederi din Legea domniei sale, privind eliminarea celor 102 taxe? Renunță la acordul din Codul Fiscal cu privire la măsurile pe care le-am enunțat? Se dezice de propriul program de guvernare?” punctase președintele interimar al PNL.

Întrebată ce părere are despre faptul că un fost PNL-ist – Teodor Meleșcanu – a fost propus în noul cabinet PSD-ALDE, Raluca Turcan a răspuns: „Întreaga listă a Guvernului este una încropită în funcție de interese personale sau de grup ale celor din alianța PSD-ALDE”.

„Inclusiv această lege a amnistiei a făcut parte din trocul de guvernare dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Românii trebuie să afle cum va acționa PSD-ul de acum încolo: vor pune pe primul loc interesele personale și de grup ale celor din alianța PSD-ALDE, trocul dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la Legea amnistiei sau vor urmări interesele oamenilor, ale investitorilor care creează plusvaloare în țara noastră și bunăstare pentru fiec român?

Există informații consistente că urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistiei. Informațiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD. Există informații că urmează o serie de modificări la Codul Fiscal, tocmai pentru că unele promisiuni populiste ale PSD din campanie sunt nesustenabile și atunci povara se va duce către mediul de afaceri, a încheiat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *