Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui Drulă/ Dublul discurs al liderului USR: acuză o licitație cu dedicație pentru „prietenul lui Iohannis”. Același „prieten” a sponsorizat USR în 2016

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 14:48

Cătălin Drulă a reacționat, în exclusivitate pentru PS News, la informațiile publicate mai jos.

„Aspectele menționate, legate de finanțarea din 2016, când eu nu făceam parte din conducerea USR, sunt publice, auditate de AEP și complet legale. Azi, vorbim de o licitație pe fonduri europene, cu caiet de sarcini măsluit evident între o firmă și o instituție publică. Adică o ilegalitate și un prejudiciu adus bugetului”, a declarat Cătălin Drulă pentru PS News.

————-

Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză faptul că licitația Poliției Române, câștigată „de un apropiat al președintelui Iohannis”, ar fi cu dedicație. Însă, ce „omite” președintele USR să spună este că firmele aceluiași om de afaceri sponsorizau formațiunea politică în anii trecuți.

Cătălin Drulă a avut o ieșire dură față de demersul Poliției Române de a cumpăra între 300 și 600 de BMW-uri, licitația fiind câștigată de un apropiat al președintelui, Michael Schmidt. „Cu un minim efort, am documentat cum au făcut băieții o licitație cu dedicație. Să zicem că vrei să cumperi 600 de BMW-uri 320ix de la prietenul președintelui. Ai putea să ceri o berlină, relativ puternică (min. 175 cai putere), pe benzină, cu cutie automată, tracțiune integrală, accelerație de la 0-100km/h în cel mult 8 secunde. Ai putea.

Dar ce te faci dacă vine un ofertant cu Skoda Octavia 2.0 TSI DSG 4X4 care se potrivește la toate, dar costă numai 28.000€ pe când BMW-ul e 38.600€? Cum ce faci? Pui în caietul de sarcini înălțime maximă de 1450mm și Octavia nu se califică pentru că are 1469mm. Bonus: elimini și Volkswagen Passat-ul care are 1456mm”, a scris Drulă zilele trecute pe Facebook.

Președintele USR susținea că pentru a elimina și Audi A4 40 TFSI quattro „care costă tot 38.600€ și se potrivește la toate cerințele sau le depășește” a fost introdusă cerința „cutie de viteze automată cu minim 8+1 trepte”.

USR, finanțare de la firmele lui Michael Schmidt

Potrivit datelor publice, în 2016, adică în momentul în care erau la început, USR-iștii au primit finanțări exact de la firmele lui Michael Schmidt.

Cinci firme, din care patru fiind din MHS Holding, aparţinând omului de afaceri Michael Horst Schmidt, au făcut donaţii către USR, care au totalizat 130.000 de lei în 2016. Este vorba despre MHS Truck Bus SRL – 50.000 de lei. MHS Otopeni Truck Bus SRL – 22.000de lei, MHS Leasing and Rentig SRL – 22.000 de lei, MHS Truck Service SRL – 21.000 de lei şi Rhennania IMMO SRL – 15.000 de lei. În afară de ultima, celelalte sunt din holdingul controlat de Schmidt, informeazî jurnaliștii de la Adevărul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *