Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui N. Dan / Soțul Clotildei Armand îl atacă pe șeful de campanie

nathanmagnuson.com

UPDATE 16:57

Redăm mai jos reacția președintelui USR, Nicușor Dan, care îi ia apărarea șefului de campanie, Matei Păun, arătându-se „mâhnit și uluit” de afirmațiile lui Sergiu Moroianu.

„Fata de atacul la adresa lui Matei Paun din ultimele ore.

Matei Paun a activat voluntar, sacrificandu-si timpul personal, fara sa ceara nimic in schimb, atat in campania electorala pentru alegerile locale cat si in campania electorala pentru alegerile parlamentare. A muncit in baza unui mandat dat de Biroul National, pe care nu l-a depasit niciodata. A avut in intreaga campanie electorala sustinerea mea si a Biroului National.

Sunt mahnit si uluit ca Sergiu Moroianu lanseaza in spatiul public afirmatii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dusmanilor politici ai USR”, a scris Nicușor Dan miercuri pe Facebook.


Au apărut turbulențe în Uniunea Salvați România. Sergiu Moroianu, soțul vicepreședintelui Clotilde Armand îl atacă pe șeful de campanie al USR, Matei Păun. Citiți în cele ce urmează de la ce a pornit scandalul.

Moroianu a afirmat că Păun este un „personaj controversat”, despre care nu se stie „unde a lucrat” și l-a acuzat de o campanie de denigrare și sabotaj la adresa Clotildei Armand. Același Sergiu Moroianu a afirmat că Păun este vinovat de asocierea USR cu George Soros și cu „activiștii LGBT”, matematicianul cerând explicații biroului național al partidului. Sergiu Moroianu le-a atras atenția colegilor de partid că USR a obținut în București un scor mai mic decât la locale și chiar decât „scorul partidului de apartament PPDD în 2012”, scrie Hotnews.ro.

Precizăm că Moroianu este membru în comisia de arbitraj a USR și în comisia de matematică a CNATDCU.

Atacul lui Moroianu vine la doar trei zile dupa alegerile parlamentare si in aceeasi zi in care o delegatie a USR s-a prezentat la Cotroceni la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, delegatie din care au facut parte Nicusor Dan, presedinte, vicepresedintii Cristian Ghica si Roxana Wring, precum si reprezentanti ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu deputat ales pentru Diaspora si Levente Elek, presedintele filialei Cluj.

Redăm mai jos postarea lui Sergiu Moroianu de miercuri de pe Facebook:

„Dragi colegi,
Alegerile au trecut.
Am obtinut in Bucuresti mai putin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat in jumatate din scorul partidului de apartament PPDD in 2012!
S-au comis abuzuri si greseli din partea „echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Paun. Venit la USB initial ca voluntar, Paun urmeaza sa fie platit cu o suma consistenta. Stie cineva datele financiare ale serviciilor lui Paun?
Comisia de Arbitraj i-a cerut in mod repetat lui Matei Paun si echipei sale sa-si depuna fisa de simpatizant USR. Verbal, Paun a fost de acord pentru el personal, insa a refuzat sa dezvaluie pana si numele membrilor „echipei”. In fapt, Paun nu si-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Paun este Mihai Politeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei sofer personal, ulterior trecut in slujba Monicai Macovei, in prezent seful ONG-ului „Initiativa Romania”. Politeanu a plecat din grupul de voluntari USR in momentul cand i-a fost ceruta fisa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat in secret de Paun.
Matei Paun este un personaj controversat. Nu stim unde si pentru cine a lucrat, ce avere si surse de venit are, nici macar ce cetatenie are. Paun este sustinut in USR de Roxana Wring, apropiata de ONG-urile din reteaua Soros, cea care l-a adus initial in organizatie si pe Politeanu.
In campania electorala, Paun a declansat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR in teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le „interzice” sa o invite pe Clotilde. Interdictia aceasta absurda nu a fost respectata pentru ca filialele isi doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiti prosteste pe sondaje de opinie false la supra-pret si pe „servicii de consultanta” contractate fara licitatie sau transparenta, inclusiv pentru salariul consistent al lui Paun, om fara nicio pregatire in conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.
Paun a purtat in privat discutii cu PNL in numele USR, afectand grav imaginea de independenta a USR fata de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discutii, Paun a incercat sa o determine pe Clotilde sa „atace” la TV niste membri PNL al caror nume ea nici macar nu-l cunostea, in scopul de a ajuta anumite factiuni din PNL sa-si regleze conturile. In urma refuzului primit, Paun a filtrat invitatiile Clotildei la TV in perioada campaniei electorale, neinformand-o cand era invitata (in campanie CNA impune televiziunilor sa se coordoneze cu partidele).
Paun a pus presiuni imense pentru a obtine controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.
Paun a asociat imaginea USR cu activistii lgbt si cu Soros, incercand chiar sa-l disculpe pe Soros in loc sa ne disociem viguros de el, tentativa patetica care a dus PSD la 50% din parlament si USR sub 10%.
Cer explicatii biroului national al USR pentru tolerarea acestei situatii in care o persoana straina de partidul nostru a atacat si izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii impotriva intereselor USR, a cheltuit discretionar si netransparent banii USR, in ultima instanta afectand grav sansele de succes ale USR”.

Contactat de Hotnews.ro, Matei Paun nu a dorit sa comenteze, precizand insa ca este o „minciuna”: „In momentul de fata consider ca pozitia decenta este sa las USR-ul sa raspunda. Consider cele spuse ca fiind o minciuna si o calomnie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *