Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui Ponta / Maior CONFIRMĂ chermezele de la SRI cu Dragnea, Ponta, Kovesi și Stanciu

Nine O'Clock

UPDATE 19:58

Într-o scurtă postare de pe Facebook, ex-premierul Victor Ponta nu spune nimic concret despre motivele propriei participări la petreceri, dar profită de ocazie ca să îl trimită la colț pe actualul șef al PSD, Liviu Dragnea.

Redăm mesajul deputatului de Gorj:

„Timp de doi ani am suportat mizeriile si minciunile la adresa mea spuse la televiziuni de “oamenii” lui Dragnea / am tot tacut deorece nu doream sa “spal rufele murdare” in public si mai ales nu doream sa fac rau PSD si oamenilor care au votat si au crezut in acest Partid.

Stiu insa ca pana la urma adevarul iese la iveala / si mai stiu ca oamenii simt cat de mult au fost si sunt inca mintiti de catre Liviu Dragnea.

Poate acum intelegeti cu adevarat de ce toata aceasta sceneta cu “revocarea” Laurei Codruta Kovesi este inca o pacaleala uriasa prezentata de “Daddy” Mincinosul!

—————————–

Fostul director al SRI George Maior a făcut marți seară o declarație devastatoare la adresa lui Liviu Dragnea și Victor Ponta, confirmând participarea acestora la petreceri ținute în diverse imobile ale Serviciului Român de Informații, alături de Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu.

Afirmația a fost făcută la Comisia parlamentară de control al SRI, Maior spunând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale, relatează Mediafax, care îl citează pe președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

”A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat aceste evenimente. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, cu ocazia Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale domnului prim-adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări. Toate unităţile de forţă, conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea din partidele politice, persoane din guvern. Unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public ca persoane. Am reluat discuţia cu dl. Maior dacă au fost. Le-a confirmat pe acestea, spunând că unele persoane au fost mai des, altele mai rar, dar că persoanele apărute în spaţiul public se confirmă că au participat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru – să existe şi o discuţie informală şi o întâlnire informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale”, a declarat Claudiu Manda.

Parlamentarul de Dolj a adăugat că din declaraţiile lui George Maior a reieşit că, de regulă, veneau aceleaşi persoane la petrecerile respective.

”Nu am stat să detaliem dacă există vreo diferenţă de la un an la celălalt. Au fost câteva dintre acestea care, a spus, au venit mai rar decât celelalte, dar mi-e greu acum să vă dau nume. A spus că au fost întâlniri la K2 şi T 14 şi a fost întrebarea aceasta legată de tăierea porcului şi a spus că a fost o masă de Crăciun, şi atât, pe care a confirmat-o că a existat. Cred că a confirmat şi domnul Dragnea şi doamna Kovesi participarea la acea masă de Crăciun”, a mai zis Manda.

La insistenţele jurnaliştilor despre lista persoanelor care participau la aceste evenimente, Manda a spus că s-a vorbit de şefi de instituţii, dar s-a vorbit cu nume şi prenume.

”S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru Liviu Dragnea (…) În afară de numele din Guvern s-a vorbit de şefii de structuri de forţă din ţară: STS, SIE, SPP, DGA, DGIP, conducerea unităţilor de parchet naţional, de la parchetul de pe lângă Înalta Curte, deşi aici nu pot să confirm despre domnul Lazăr, nu e un subiect pe care să îl confirm, dar unităţile de parchet, persoane de la nivelul conducerii de parchet, de la procurori sau adjuncţi unităţile de instanţă, în speţă doamna Livia Stanciu. Pot să vă confirm că au mai apărut în spaţiul public aceste nume. La întâlnirile anterioare cu persoanele care au discutat cu comisia le-am întrebat şi le-au confirmat şi toate acele nume apărute în spaţiul public le-am confirmat după o stenogramă pe care am avut-o în care la fel, domnia sa (George Maior – n.r.) le-a confirmat (…) A mai adus nişte completări în sensul că unele nume, unele persoane nu au fost de fiecare dată, ci au venit mai rar la acele eveniment”, a conchis Manda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *