Skip to content
Politică

UPDATE/ Reacția lui Radu Stroe după ce a fost audiat la Parchetul General

UPDATE

Radu Stroe a declarat, vineri, că a semnat o declaratie la Parchetul General și că nu poate face declarații pe această temă.

Totodată, Stroe a spus că din punctul de vedere al MAI nu se putea face nimic altfel.

„Eu am facut declaratia prin care MAI si-a facut datoria. Din punctul de vedere al MAI nu se putea face nimic altfel.
Nu pot sa stabilesc eu vinovatii, nici macar moral”, a transmis Radu Stroe.

Fostul şef de la Interne, Radu Stroe este audiat, la ora transmiterii acestei știri, la Parchetul General în dosarul în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni în care două persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost rănite. Tot în această anchetă procurorii l-au citat şi pe actualul şef al STS, Marcel Opriş, dar și fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Este un pas important pe care procurorii militari îl fac în această anchetă prin citarea tuturor persoanelor implicate de la vârful instituțiilor statului. Aceste persoane au calitate de martor în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni și vor fi nevoite să dea explicații în legătură cu gestionarea crizei din luna ianuarie..

Printre persoanele cele mai sonore care vor fi audiate se numără fostul ministru de Interne Radu Stroe, fostul ministrul al Transporturilor Ramona Mănescu, secretarul de stat Cătălin Chiper, dar și Marcel Opriș, șeful STS. La data producerii accidentului, Cătălin Chiper se afla la comandat ROMATSA.

La audieri va mai sosi și Ioan Burlui, fostul șef la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, instituția care s-a ocupat la vremea respectivă de operațiunile de căutare și salvare. În acest dosar s-a început urmărirea penală doar pentru fapte, infracțiuni ce privesc uciderea din culpă și vătămarea corporală gravă. La începutul acestei luni, în dosar a fost audiată și conducerea ROMATSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *