Skip to content
Politică

UPDATE Reacția ministrului / Daea, comparație șocantă cu Holocaustul. I se cere DEMISIA

UPDATE 11:00

Ministrul Agriculturii și-a cerut public scuze pentru declarația dată. Declarația lui Petre Daea a fost expusă într-un comunicat de presă oferit de Ministerul Agriculturii și al Dezvoltării Rurale.

„Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a a spus ministrul, potrivit comunicatului citat.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu toate structurile implicate, face toate demersurile necesare pentru a limita răspandirea PPA, astfel încât România să poată depăși acest moment dificil”, precizează sursa citată.

—————————————–

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat marţi seară, în cadrul unei emisiuni realizate de Radu Tudor, la Antena 3, procedurile care se aplică pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate zeci de mii de animale, făcând comparaţii  de-a dreptul șocante .

Intrebat de realizatorul emisiunii ce se întamplă mai exact cu zecile de mii de animale, Daea a descris procedura de sacrificare a animalelor infestate.

„Se incinerează, cu condițiile de mediu, cu medicii acolo, este o muncă extraordinară. . Gândiți-vă că sunt efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc. Să știţi că acolo ESTE CA LA  AUSCHWITZ, domn’e. Procedura este făcută de medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei psihice pentru că, să stai cu 2000-3000 mii de porci pe zi să-i omori, este o situaţie greu de explicat”, a punctat ministrul.

Daea a explicat, de asemenea, că trebuie sacrificate 45.000 de animale la Carniprod Tulcea, neexistând antidot sau tratament pentru pesta porcină.

”O facem cu mare durere, dar nu există altă soluție, din nefericire. Acest nenorocit de virus care a măturat Europa, a măturat Rusia, a măturat Ucraina, a măturat Moldova, Polonia, Letonia, a fost în Cehia, este și în Ungaria, iată că a intrat și la noi.” 

Potrivit hotnews.ro, Mişcarea România Împreună (MRÎ) s-a sesizat și îi cere ministrului să demisioneze urgent, în urma comparatiei cu Holocaustul:

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *