Skip to content
Politică

UPDATE Reacția PNL/ Fără precedent: Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local Sector 1. Ce motive invocă edilul

Inquam Photos/Octav Ganea

Fără precedent: Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local Sector 1. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că va depune în justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local, şi plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză „sistematic şi fără argument” votarea bugetului autorităţii locale pe acest an.

„A urmat un lung şir de şedinţe de Consiliu Local, nouă şedinţe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive. Alianţa PSD PNL Sector 1 susţine că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic şi Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalităţii. Să presupunem că ar fi aşa cum susţin PNL şi PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în aşa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj… Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianţa PNL PSD. Cei care suferă sunt cetăţenii: Nu se pot plăti bursele şcolare, dar şi mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puţin de nouă şedinţe de CL.

Pentru că nu avem alte soluţie la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic şi fără argument votarea bugetului şi în paralel vom depune în Justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a concluzionat primarul Clotilde Armand.

În replică, PNL Sector 1 susţine că edilul ar vrea ca bugetul să nu fie adoptat. „Fix înainte de şedinţa de Consiliul Local de azi, Armand Clotilde anunţa ca A FĂCUT plângeri penale consilierilor locali. Tipic pentru un primar care vrea sa isi treacă bugetul, nu? Nu. Tipic pentru un primar care cauta in permanenta ţapi ispăşitori pentru haosul general, incompetenta si lipsa totala de rezultate pentru cetăţenii sectorului 1. Armand nu vrea sa treacă niciun buget, asta e cert. Realitatea este ca abuzul e făcut de trei luni de primar, care încalcă flagrant, cu buna ştiinţa, legea 273/2006 si dispoziţiile Curtii de conturi. Si blochează in continuare proiectele de HCL depuse de PNL. Jenant”, este mesajul postat pe Facebook de liberali.

PNL regretă că a susținut-o

Invitat miercuri în studioul Puterea Știrilor, Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, susține că partidul regretă că a susținut-o pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1, la alegerile locale din 2020. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Sebastian Burduja a precizat că situația de la Sectorul 1 „este deplorabilă” și nu există semne de îmbunătățire. ”Mi-am promis să nu mai fac astfel de gesturi”, a spus președintele PNL Sector 1, referitor la faptul că l-a susținut pe actualul edil la alegerile locale din 2020.

„Sincer, regret acum că am susținut-o pe Clotilde Armand la alegerile locale. Am făcut campanie alături de doamna Clotilde Armand, m-am dus pe stradă alături de dânsa, am convins cetățenii sectorului 1 – simpatizanții PNL să-i acorde votul de încredere. Foarte mulți dintre ei sunt dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat și vă dați seama că e și obrazul nostru în fața lor. Mi-am promis să nu mai fac astfel de gesturi. A fost o decizie politică prin care PSD a fost scos din administrația locală din București.

Cred că obiectivul politic a fost atins, dar cu ce preț? Avem 4 ani de zile în care – cel puțin la Sectorul 1 – situația este deplorabilă și eu nu văd semne de îmbunătățire”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

DETALII AICI: PNL regretă că a susținut-o pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1: „Situația este deplorabilă și nu sunt semne de îmbunătățire”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *