Skip to content
Politică

UPDATE Reacția politicianului / PNL ar putea pierde încă un senator în favoarea ALDE EXCLUSIV SURSE

rador.ro

UPDATE 14:08

Senatorul de Iași Iuliana Scântei a declarat în urmă cu puțin timp pentru PSnews.ro că, deși se duce „foarte des” în biroul lui Călin Popescu-Tăriceanu, nu a avut niciodată vreo discuție privind trecerea de la PNL la ALDE.

„Eu apreciez că îmi faceți publicitate, pe principiul că nu există publicitate negativă sau pozitivă. Deci îmi pare rău să vă dezamăgesc pe dumneavoastră sau pe ăia care aveau așteptări.

Nu trec la niciun alt partid. Sunt și rămân în PNL, votez moțiunea și mă lupt în comisiile pentru coduri sau legile justiției câtă vreme reușim să le blocăm la Curtea Constituțională, să nu intre în vigoare”, a afirmat Scântei.

Întrebată dacă a avut vreodată întâlniri sau discuții cu Tăriceanu sau cu altcineva din ALDE, senatoarea a continuat să nege, aducând în discuție reputația ei de adversar al coaliției de guvernare, mai ales prin pozițiile exprimate în Comisia juridică a Senatului și în Comisia Florin Iordache.

Niciodată n-am primit o ofertă să mă înscriu la ALDE, cunoscută fiind pentru pozițiile mele din cadrul Comisiei Iordache. Ți se pare că am dat vreun semn de îndoială? Asta în condițiile în care sunt principalul senator care întocmește sesizări la Curtea Constituțională și PSD-ul ia bătaie pe linie. Cu excepția – mă rog – a conflictelor care au altă coloratură în ceea ce privește pronunțarea deciziilor de către CCR, în rest sunt principalul senator din Comisia juridică care pregătește sesizările la Curtea Constituțională pe proiectele acestei coaliții. Până acum, eu personal nu am avut niciuna respinsă. Și am ajuns undeva la numărul 17. Deci n-am cum să fiu nici invitată, pentru că profilul meu – și ca specialist în drept, și ca membru PNL (în ciuda scandalurilor interne care au existat la Iași) – nu m-a îndreptățit niciodată să mă duc nicăieri altundeva. Cel mult mă duc la Iași sau la biroul meu. Dar niciodată în afara PNL”, a detaliat Iulia Scântei.

Noi am reluat întrebarea, dar politiciana a rămas fermă pe poziții.

„Nu. Nu știu ce înseamnă «în ultima perioadă». Ultima oară ne-am întâlnit direct în plenul Senatului – cred că la Ora Ministrului Justiției -, să discutăm despre abuzurile din domeniul justiției. Deci n-am avut nicio discuție care să aibă ca obiect pe ordinea de zi cu membrii ALDE sau chiar cu domnia sa (Tăriceanu – n.r.) vreo cerere de adeziune sau vreo invitare a mea. Cred că și ei ar fi surprinși”, a punctat Scântei.

Confruntată cu informațiile PSnews.ro potrivit cărora ea ar fi fost văzută adesea intrând în biroul lui Călin Popescu-Tăriceanu de președinte al Senatului, Iulia Scântei a replicat că acele drumuri au ca scop discuții legate de diverse proiecte legislative.

„Eu mă duc foarte des în biroul domnului Tăriceanu, pentru a discuta niște proiecte. Am chiar prieteni în stafful tehnic al domniei sale. Deci nu am o problemă. Dar chiar e pentru prima oară când aud că anumiți membri ALDE ar confirma acestor discuții cu această tematică. Am avut discuții pe justiție, pe deciziile CCR, pe proiectul Legii Casei Regale… Nu am avut niciodată discuții legate de adeziune. N-au îndrăznit, cumva. Poate c-or fi având niște așteptări. Așa, glume de lift se fac între toți colegii parlamentari (indiferent de partid) – gen: «Care e numărătoarea dimineață și care e numărătoarea după ședința de plen sau ședința de comisii sau de grupuri?». Dar n-am avut nicio discuție aplicată pe acest subiect. Chiar îmi pare rău să vă dezamăgesc”, a explicat senatoarea.

Noi am făcut o ultimă încercare: i-a propus vreodată cineva din ALDE să treacă la ei? În schimb Iulia Scântei a răspuns scurt: „Nu”.

—————————-

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos ultimele mutări din interiorul Partidului Național Liberal (PNL).

Concret: hemoragia creată de ultimele plecări din partidul condus de Ludovic Orban se pare că nu se oprește aici. Potrivit surselor PSnews.ro, se pare că încă un senator ia în calcul trecerea de la PNL la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Este vorba despre senatorul PNL de Iași Iulia Scântei, fostă membră a Comisiei care a redactat raportul privind Arhiva SIPA. De altfel, amintim că aceeași Scântei a intrat de 9 ori în respectiva arhivă.

Aparent, dacă va trece la ALDE, Iuliana Scântei va semna adeziunea la organizația ALDE din Iași, o filială care a cuvânt greu de spus în peisajul național al partdului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *