Skip to content
Politică

UPDATE „Regele” Cioabă, luat prin surprindere: REȚINUT în locul soției

The King of the Roma Gypsies, Florin Cioaba who leads a Christian centre movement of Roma in Romania He is also politcally active and represents 'his people' in Romania and across Europe. At his home, palace, in Sibiu, Romania

UPDATE 12:30

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a fost plasat sub control judiciar. Acesta a fost reținut miercuri seară pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală într-un dosar cu prejudiciu de peste cinci milioane de euro, informează RTV.

————————————————————————————————–

Autoproclamatul „rege al romilor” Dorin Cioabă a fost reținut într-un dosar cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro.

Mai precis, deși soția acestuia pe numele ei Sighișoara Cioabă a fost dusă la audieri pentru același dosar, în calitate de administratoare a unor firme ale familiei, reținut a fost Dorin Cioabă, potrivit adevarul.ro

În dosarul instrumentat de poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă tribunalul judeţului, în cursul dimineţii de miercuri au avut loc 28 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate aproape 250.000 de euro, în lei şi alte valute, două automobile de lux iar pe un imobil a fost pus sechestru. De la Sibiu, Sighişoara Cioabă a fost ridicată pentru a fi dusă la audieri, iar soţul său a urmat-o în calitate de avocat. La ieşirea din casă, Cioabă se arăta revoltat pe anchetatori. „Am cumpărat deşeuri de plumb şi plumb de la nişte firme din Strehaia, cu care colaborăm. Noi avem filmări. La mine în unitate există camere video, am filmat numărul maşinii, am filmat persoana care a adus marfa, dar domnii (anchetatorii – n.r.) consideră că sunt fictive vânzările. Ne complicăm la patru facturi de 20.000 de lei… Dar au reuşit spectacol mediatic“, a spus Dorin Cioabă.

La audieri au fost aduse 32 de persoane din judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Hunedoara, Dolj, Gorj şi Bucureşti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *