Skip to content
Politică

UPDATE RISE Project, călcat de ANAF chiar când urma să publice un nou material despre Dragnea

bn24.ro

UPDATE 19:07

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a emis în urmă cu puțin timp un comunicat în care se delimitează de controlul ANAF, sugerând că astfel de acțiuni represive la adresa presei puteau fi posibile doar pe vremea regimului fostului președinte Traian Băsescu. De asemenea, șeful social-democraților cere explicații publice din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Iată precizările lui Dragnea, așa cum au fost ele trimise redacției PSnews.ro:

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații:

1. Nu am nici o implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project.

2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă.

3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea.

4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă.

5. Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță.

6. Cer ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF să dea explicații imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.

7. Vreau ca aceste explicații să fie publice”.

————————

Citiți mai jos despre o stranie coincidență: redacția site-ului de investigații RISE Project a fost călcată de ANAF joi, chiar în ziua când urma să publice un nou material despre președintele PSD, Liviu Dragnea.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a portalului, unde ziariștii scot la iveală legătura dintre un vicepreședinte al Fiscului și Dragnea.

„Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat.

Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea.

Publicăm curând articolul „Serviciul lor secret”.
#badtiming
a fost anunțul inițial al celor de la RISE Project.

Trei ore mai târziu, ziariștii au publicat conversația cu Liviu Dragnea de pe WhatsApp, în care acesta se arată surprins și indignat de cele întâmplate.

Fotografia postată de RISE Project.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *