Skip to content
Politică

UPDATE România intră în stare de alertă. Legea a fost votată de Parlament

facebook

UPDATE 20.20

Legea stării de alertă a fost votată de Parlament, cu 256 de voturi ”pentru” și 26 de voturi ”împotrivă”. De asemenea, amendamentul neconstituțional depus de PNL și contestat de PSD a fost eliminat din forma finală a legii.

——————————————————————————————————————————–

UPDATE 18:46

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut respingerea amendamentului la legea privind starea de alertă care prevedea intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Amendamentul, depus de deputatul PNL Florin Roman şi adoptat de Comisia Juridică, a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei.

———————————

Deputații juriști au fost convocați pentru o nouă ședință a comisiei, după ce legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă a fost adoptată greșit. În lege au fost introduse mai multe sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități, însă deputații juriști au respins articolul care prevede măsurile respective. Altfel spus, deputații au stabilit pedepse pentru fapte care nu există.

Legea a fost modificată în această dimineață, astfel încât să cuprindă sancțiuni pentru cei care nu respectă izolarea, carantină sau măsurile de restricție a circulației impuse de autorități.

Plenul Camerei Deputaților a fost suspendat până la finalizarea ședinței Comisiei Juridice în care va fi modificat raportul care prevede măsurile și sancțiunile pe care le pot lua autoritățile în perioada stării de urgență, scrie digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *