Skip to content
Politică

UPDATE Rusia: Nebunie politică! / Scandalul Skripal. România va expulza un diplomat rus

www.caleaeuropeana.ro

UPDATE 19:42

Hotărârea României de a expulza un diplomat al Federaţiei Ruse la Bucureşti este probabil „manifestarea nebuniei politice colective”, arată un mesaj al misiunii diplomatice a Rusiei în ţara noastră, citat de Pro TV.

Comentariul respectiv este legat de „numeroasele întrebări ale presei româneşti adresate ambasadei”, se menționează în mesaj.

“Cred că este foarte probabil că decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicaţie plauzibilă”, a declarat ambasadorul Valerii Kuzmin.

————————-

România intervine în scandalul iscat între Marea Britanie și Rusia: a decis luni expulzarea unui diplomat rus, în contextul scandalului provocat de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe redacției de știri PSnews.ro.

”Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României”, se arată în comunicat.

Amintimc că și Statele Unite au anunţat, luni, decizia de expulzare a 60 de diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei.

În afară de expulzarea diplomaţilor, Casa Albă a dispus şi închiderea Consulatului rus din oraşul american Seattle, informează cotidianul The Washington Post.

Printre diplomaţii ruşi expulzaţi se numără 12 presupuşi agenţi de informaţii activi în Misiunea Rusiei la sediul ONU din New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *