Skip to content
Politică

UPDATE S-a decis când își vor alege social-democrații noul lider/ Bătălia taberelor în PSD: cine râvnește la șefia partidului

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 15:28

PSD își alege noua conducere la finalul lunii. Social-democrații au ales, vineri, în CEx, varianta propusă de Viorica Dăncilă, și își vor vota noul lider în data de 29 iunie.

În cadrul acestui Congres trebuie modificat statutul și stabilit și candidatul la prezidențiale.

———————————–

Social-democrații se întâlnesc, vineri, începând cu ora 11:00, într-o ședință a Comitetului Executiv al partidului, în cadrul căreia sunt așteptate mai multe decizii cruciale.

Surse politice susțin că, în acest moment, în interiorul formațiunii politice lupta se dă între 3 tabere:

1. Tabăra Viorica Dăncilă-Paul Stănescu, care susţine organizarea unui prim Congres în vară, în care să fie modificat statutul partidului, astfel încât preşedintele PSD să nu mai fie ales de toţi membrii social-democraţi (aşa cum a fost ales Liviu Dragnea), ci prin votul delegaţilor (aşa cum a fost ales Victor Ponta). Viorica Dăncilă va propune ca al doilea Congres al PSD să fie organizat după alegerile prezidenţiale, în cadrul căruia se va alege preşedintele partidului. Unul dintre candidaţii la şefia PSD va fi chiar Viorica Dăncilă, cu condiţia ca Guvernul PSD-ALDE să reziste moţiunii de cenzură a Opoziţiei.

2. Tabăra Lia Olguţa Vasilescu-Dumitru Buzatu, care-şi doreşte un Congres pentru alegerea preşedintelui PSD înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, în cadrul căruia să fie desemnat şi candidatul PSD pentru Cotroceni. Lia Olguţa Vasilescu râvneşte la şefia partidului.

3. Tabăra Gabriela Firea- Robert Negoiţă, care insistă pentru organizarea unui Congres rapid, la finalul lunii iunie, în care să fie ales preşedintele PSD şi, totodată, să fie desemnat candiatul pentru prezidenţiale. Gabriela Firea şi-ar putea depune candidatura pentru Cotroceni, susţin sursele citate.

Amintim că Partidul Social Democrat (PSD) se află într-o situație delicată, după ce la alegerile europarlamentare s-a poziționat pe locul 2 cu un scor de 22,5%, la mică distanță de locul 3, USR-PLUS(22,4%). Situația de la alegeri a fost completată de o altă înfrângere dură pentru social-democrați: șeful PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat chiar a doua zi după alegeri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *