Skip to content
Politică

UPDATE S-a decis: care va fi propunerea PNL pentru funcția de premier

www.myploiesti.ro

UPDATE 17:54

La consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea unui nou prim-ministru, liberalii vor merge tot cu propunerea Florin Cîțu, premierul demis, a declarat marți, la Antena 3, Rareș Bogdan.

„Presedintele PNL e propunerea noastra de premier, nu avem alta propunere. Nu exista decizie CCR sa ne blocheze sa ne prezentam tot cu Citu premier. Propunerea noastra e Citu, nu avem alt nume de premier. Nu avem niciun motiv sa renuntam la Citu si nu o vom face”, a declarat Rareș Bogdan. „Nu e nici Ciuca, nici Bode, propunerea PNL, e Cîțu”.

————————-

Discuții în format restrâns au loc la această oră în Partidul Național Liberal (PNL). Liberalii apropiați de președintele Florin Cîțu discută strategia partidului după ce moțiunea de cenzură a trecut marți în Parlament și Executivul a fost demis. Surse liberale au precizat pentru PS News că la această oră se discută ca ministrul de interne, Lucian Bode, ministrul finanțelor Dan Vîlceanu sau ministrul Apărării, Nicolae Ciucă să fie propunerea partidului de premier. Totodată, se discută ca formațiunea politică să-l propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Amintim că Guvernul Cîţu a căzut în urma moţiunii de cenzură de marţi, unde PSD, AUR şi USR au votat cot la cot pentru demiterea Executivului. Moţiunea de cenzură a întrunit cel mai mare număr de voturi favorabile decât orice altă moţiune de cenzură împotriva unui Cabinet de până acum.

Din totalul de 466 de parlamentari, 318 au fost prezenţi şi doar 281 parlamentari au votat. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru”, 0 voturi „împotriva” şi 0 abţineri. Guvernul actual va intra într-o perioadă de interimat, iar partidele politice urmează să aibă întrevederi la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *