Skip to content
Politică

UPDATE S-a votat lista candidaților PSD la europarlamentare. Rovana Plumb, pe primul loc

News.ro

UPDATE 15:07

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a anunțat, după ședința Comitetului Executiv Naţional al partidului,  că s-a votat lista candidaților PSD la europarlamentare. Rovana Plumb ocupă primul loc.

1. Rovana Plumb

2. Carmen Avram

3. Claudiu Manda

4. Chris Terhes

5. Dan Nica

6. Maria Grapini

7. Tudor Ciuhodaru

8. Dragos Benea

9. Victor Negrescu

10. Andi Cristea

11. Natalia Intotero

12. Gabriela Zoana

13. Bianca Gavrilita

14. Emilian Pavel

15. Doina Pana

16.  Crina Chilat

17. Balanica Mariana

18. Razvan Popa

19, Luminita Jivan

20, Pavelescu Alin

21. Augustin Ioan

22. Catalin Grigore

23. Paturca Roxana

24. Oana Florea

25. Dragos Cristian

26. Macaveiu Mihai Ion

27. Liviu Brailou

28. Florin Manole

29. Ion Voinea

30. Horia Grama

31. Alexandru Popa

32. Aida Caruceru

33. Gheorghe Tomoiaga

—————————————————————————————————————————————-

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit susţinut de Codrin Ştefănescu, luni, la şedinţa PSD în care se validează lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Aceasta este prima apariţie publică a sa după problemele pe care le-a avut cu coloana şi pentru care a fost spitalizat.

Liviu Dragnea şi-a făcut apariţia mergând cu dificultate şi sprijinindu-se de secretarul general al partiduui Codrin Ştefănescu.

De altfel, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el a spus că pe Codrin Ştefănescu se poate sprijini întotdeauna.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Participarea liderului partidului Liviu Dragnea era incertă, în condiţiile în care, conform secretarului  general Codrin Ştefănescu, el a fost din nou internat în spital sâmbătă seară, din cauza problemelelor la coloană.

Conform anunţului făcut deja de Liviu Dragnea şi listei vehiculate deja pe surse, primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European va fi ocupat de către Rovana Plumb.

Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, declara Liviu Dragnea în 15 martie. Celălalt post invocat de liderul social-democrat ar putea fi cel de comisar european.

Conform listei prezentate săptămâna trecută de Adevărul, ordinea candidaturilor este: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavriliţă, Cătălina Ştefănescu, Emilian Pavel, Victor Boştinaru, Maria Zoană, Claudia Ţapardel. Conform datelor de la acel moment, prezenţa lui Boştinaru pe liste era incertă, iar sâmbătă acesta a anunţat că a ajuns la concluzia că, după 12 ani ca europarlamentar, este vremea să anunţe retragerea candidaturii sale pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Şi în urmă cu o săptămână Dragnea s-a aflat în spital din cauza problemelor la coloană, iar secretarul general Codrin Ştefănescu a anunţat că a fost din nou internat şi că se pare că prblemele sale medicale nu s-au rezolvat.

Aseară a avut iar o problemă de sănătate medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi  terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie„, a declarat Codrin Ştefănescu duminică, la Braşov, unde lideri ai partidului şi miniştri PSD au fost prezenţi la conferinţa de alegeri pentru filiala judeţeană şi au participat şi la un miting în Piaţa Sfatului..

În urmă cu o săptămână, tot Codrin Ştefănescu a anunţat  că Liviu Dragnea are dublă hernie de disc şi va rămâne internat pentru câteva zile, informează News.ro.

PSD trebuie să-şi valideze lista de candidaţi pentru europarlamentare cât mai repede, pentru că termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *