Skip to content
Politică

UPDATE Scandal în jurul ministrului Novak. Sindicatul îl acuză că a condus ilegal și a mușamalizat un accident. „E o minciună nesimțită”

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 17:29

Ministrul Sportului, Eduard Novak, spune că accidentul rutier în care a fost implicat conducând mașina Ministerului s-a petrecut în 2021.

Eduard Novak, ministrul Sportului: „Cam de un an răspund în fața presei pentru acuzațiile lansate de sindicat pentru diferite acuze, care toate au obiect denigrarea ministrului și ei își depășesc toate atribuțiile. Legat de această speță, în 1999 eu am dat examenul pentru categoria B în această condiție, cu piciorul amputat de la gambă, așa am primit și avizul medicului, că nu am nevoie de nicio adaptare specială a mașinii ca să pot să conduc vreun autovehicul.

Totodată, în 2020, când am schimbat permisul, am primit același aviz, deci pot să conduc ca oricine altcineva mașina fără nicio adaptare, fără niciun permis special, sunt și conduc cum conduce și toată lumea. N-am fost chemat niciodată (la audieri – n.red.), astăzi am aflat, din postarea sindicatului, care săptămânal lansează un atac. Permisul meu este valabil, este dat de autoritățile competente. Așa conduc de 23 de ani. Ce povești scriu ei despre mușamalizarea accidentului sunt niște science-fiction-uri doar ca să denigreze ministrul.

Într-adevăr am condus mașina instituției în drum spre București, pentru a-mi exercita atribuțiile ca ministru, duminică. Șoferul meu avea febră sau era bolnav, m-a rugat să preiau mașina, am preluat, în fața mea o mașină a frânat brusc, distanța poate n-a fost…n-am fost la distanță, și drumul a fost umed, am apăsat frâna și am tamponat puțin din spate mașina din față. N-aveam viteză, circulam în coloană. N-a fost nicio mușamalizare, că după aceea a fost o înțelegere, a fost sunată și Poliția și s-a reparat mașina. Nu văd ce mușamalizare a fost. N-am fost nici sub influența băuturilor alcoolice, deci n-a fost nicio problemă. Este o minciună nesimțită a acestui sindicat fantomă, care nu reprezintă deloc interesele efectiv a angajaților (…)”.

—————————————-

Ministrul Sportului Eduard Novak ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic.

Conform Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul pentru a nu se afla că acesta nu avea voie să se afle la volan.Conform unor documente și verificări consultate de SNST, Eduard Novak nu avea voie să conducă autovehiculul implicat în accident deoarece acesta ar trebui să fie la volanul autovehiculelor adaptate handicapului său.

Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, transmite SNST.

În urma sesizării organelor de urmărire penală a faptelor săvârșite în data de 13.06.2021 de Novak Carol-Eduard, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosarul penal nr.2984/P/2022, scrie ziare.com.

În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul penal, de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 3 din Codul penal şi de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art.297 alin. 1 din Codul penal, mai arată sursa citată.

SNST concluzionează că ministrul Sportului conduce ilegal mașina ministerului.

Totodată,autoturismul instituției nu ar fi modificat și omologat conform Ordinul MTCT nr.2132/2005 – ANEXA Nr. 9: LISTA cu modificările speciale aduse autovehiculelor în scopul conducerii de către persoanele cu handicap. De altfel, niciuna dintre mașinile pe care le conduce ministrul Sportului nu este adaptată conform legii

eduard novak

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *