UPDATE Scandal în Parlament / Diana Şoşoacă a întrerupt declaraţiile lui Marcel Ciolacu. Reacția premierului

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă/ Foto: captura foto

UPDATE 16:42

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, referindu-se la faptul că senatoarea Diana Şoşoacă a fluierat în plenul Parlamentului în timpul adoptării proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, că „este o provocare, un gen de căpuşare a evenimentelor naţionale ale României”, menţionând că este „un atac la statul român”.

„Cred că şi la Senat şi în Regulamentul plenului comun trebuie luată aceeaşi decizie care s-a luat şi în Camera Deputaţilor, pe care am şi votat-o, împreună cu colegii mei. Lucrurile trebuie să intre într-o normalitate.

Suntem la 35 de ani de la Revoluţie, înţelegem când eşti la doi ani, la 10 ani, am intrat deja într-o democraţie consolidată.

Dar ce este ciudat? Acelaşi lucru s-a întâmplat de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Astăzi e Ziua Drapelului României, s-a întâmplat acelaşi lucru de aceeaşi persoană. Eu, respectiva persoană, am văzut-o de Ziua Naţională a Rusiei la Ambasada Rusiei, nici n-a fluierat, nici n-a urlat şi n-a făcut absolut nimic.

Eu cred că trebuie să vedem lucrurile în ansamblul lor: este o provocare, este un gen de căpuşare a evenimentelor naţionale ale României, cu toate că spunem că iubim România şi avem drapelul strâns de 10 m, totul este o minciună. Vedeţi adevărul exact cum îl văd şi eu: de 1 Decembrie este circ, de Ziua Drapelului este circ.

Este un atac la statul român”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament, întrebat după şedinţa comună pe această temă.

Ciolacu a subliniat că trebuie schimbat regulamentul. „Cu un astfel de personaj avem de a face, cu un personaj care stă în Ambasada Rusiei şi cu alţi colegi, care nu face niciun scandal, dar care vine şi căpuşează orice eveniment important pentru România şi pentru români. Ăsta este adevărul”, a adăugat Ciolacu.

————-

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrerupt în timp ce susţinea declaraţii de presă la Parlament de către Diana Şoşoacă, după ce plenul reunit al Camerei şi Senatului a adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarulor. Aceasta l-a făcut dictator pe liderul PSD, „grobian” şi „trădător de neam şi ţară”. În schimb, Ciolacu i-a transmis senatoarei că este „o mincinoasă ordinară”.

„Ruşine, domnule Ciolacu, pentru dictatura pe care o aveţi în Parlament. Nu permiteţi neafiliaţilor să vorbească. Du-te la America şi linge-i clanţa, că ei te-au pus acolo. Ai vândut ţara Americii, împreună cu toate resursele României. Ce aţi muncit dumneavoastră toată viaţa ca să ne reprezentanţi aici? Cum vă permiteţi ca PSD şi PNL”, i-a spus Diana Şoşoacă lui Marcel Ciolacu.

„Doamnă, sunteţi o mincinoasă ordinară”, i-a replicat acesteia premierul Ciolacu.

Senatoarea a continuat şi a acuzat că mass-media este cumpărată şi cenzurată de către PSD şi PNL. Ea a adăugat că nu va fi abrogată nicio pensie specială, ceea ce a adoptat Legislativul luni fiind doar „praf în ochi”.

„Vedeţi-vă de limbajul mitocănesc pe care îl aveţi. Un grobian care nu a muncit toată viaţa lui şi care a ajuns să dicteze în Parlamentul României şi ca prim-ministru. Ai vândut ţara americanilor şi NATO. Ne-ai băgat în război! Ne-ai scos trădători! Ruşine să vă fie, dictatorilor, trădătorilor de neam şi ţară. Toată presa sunteţi şpăguită şi cenzurată de PSD şi PNL. Aţi văzut ce e acolo? Parlamentarii nu au voie să vorbească. De ce să nu spunem adevărul? De ce să nu spuneţi că acea iniţiativă legislativă este neconstituţională? Nu se va abroga nicio pensie specială că sunt tot ai lor. E praf în ochi. Vă mint”, a completat Şoşoacă.

Parlamentul a votat, luni, cu 382 de voturi pentru şi 3 împotrivă, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Senatoarea Diana Şoşoacă a fluierat în şedinţă şi a făcut scandal, încercând să oprească dezbaterile.

Senatoarea a venit în plen cu un fluier, pe care l-a folosit pe tot parcursul dezbaterilor şi a plenului reunit. Ulterior, aceasta a folosit şi un clopoţel pentru a-l întrerupe pe preşedintele de şedinţă, social-democratul Alfred Simonis.

„La balamuc”, a comentat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. „Lăsaţi circul în sală, nu ne intimidaţi”, a adăugat s el.

„Vă invit pe toţii la zoo, să mergem cu toţii după o astfel de şedinţă. Declar şedinţa închisă”, a spus Simonis.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL