Skip to content
Politică

UPDATE Scandal pe contribuțiile sociale: MFP nu își asumă modificările Codului Fiscal

paginadepolitica.ro

UPDATE 13:28

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri, ca reacţie la informaţiile apărute în presă referitoare la un proiect de modificare a Codului Fiscal, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii.

Vă prezentăm comunicatul integral al MFP:

În urma articolelor apărute în presă, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

Așa cum am menționat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale și în favoarea activității economice.

“Am cerut experților din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri.

În acest context, creșterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activități independente”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Încă de la început, Ministerul Finanțelor a venit în sprijinul contribuabililor și a mediului de afaceri și are în vedere să continue această politică până la finalul anului. Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere o creștere a contribuțiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activități independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo măsură de creștere a taxării.

În egală măsură, Ministerul Finanțelor Publice nu a avut niciodată în vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile și nici a salariilor nete. De asemenea, nu este vizată acordarea vreunei amnistii fiscale. Informațiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanțelor Publice.

Subliniem faptul că nu există un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finanțelor Publice care să includă majorări de taxe și de impozite sau de contribuții sociale obligatorii.

————————-

Scandalul pe contribuțiile sociale: Biriș trage hăis, Dragu trage cea în Ministerul FInanțelor Publice.

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a explicat ca urmareste simplificarea si stimularea investitiilor prin masuri fiscale, nicidecum majorarea taxelor si impozitelor, asa cum se intelege dintr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

CITEȘTE ȘI: Tehnocrații își arată adevărata față. Contribuțiile de asigurări ale angajaților, DUBLATE

„Sunt tot felul de idei si analize, proiectul pe care mi-l asum eu, ca ministru al Finantelor, va fi pus in consultare publica in cateva zile, in niciun caz nu va fi vorba de cresteri de taxe si impozite, asa cum se vehiculeaza in presa”, a explicat Anca Dragu, potrivit ziare.com.

Totodată, Dragu a precizat ca nu sunt planificate cresteri de impozite nici acum si nici anul viitor.

Ea a adaugat ca nu a cerut expertilor din institutia pe care o conduce un scenariu in care sa creasca povara fiscala.

Ministrul nu neagă însă că proiectul a fost redactat în cadrul instituției, ci precizează că acesta a fost elaborat la Direcția de Fiscalitate condusă de Gabriel Biriș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *