Skip to content
Politică

UPDATE SCANDALOS: posibil caz de ABUZ înfiorător împotriva unui minor EXCLUSIV (VIDEO)

Un articol de Marius Constantin și Valentin Busuioc

 

UPDATE 15:20

Protecția Copilului a reacționat, vineri, la cazul semnalat de redacția PSnews.ro și a anunțat măsurile pe care le va lua în această situație. Astfel, dacă abuzul asupra copilului se va confirma în urma cercetărilor, fetița va fi scoasă din familie, deși identificarea părinților va fi dificilă.

În acest moment, IGPR încearcă să identifice familia, iar ulterior va interveni Protecția Copilului. Redăm mai jos răspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Muncii:

„Demersurile care pot fi întreprinse în aceste situații sunt următoarele:

–              Solicitarea sprijinului identificării persoanei care a postat filmul din partea Serviciului de combatere a criminalității informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române;

–              Solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la domiciliul copilului de a vizita familia și a informa și consilia părinții cu privire la exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor faţă de copii concomitent cu  verificarea suspiciunii de abuz asupra copilului.

În situația în care abuzul asupra copilului se confirmă, acesta este scos din familie. Daca incidentul a fost izolat, DGASPC solicită serviciului public de asistență socială din unitatea administrativ-teritorială în care locuiește copilul, monitorizarea situației acestuia, precum şi modul de respectare a drepturilor sale.

Față de situația la care faceți referire, ANPDCA precizează că, din informațiile pe care le deține, contul de Facebook pe care a fost postat acest film, în urmă cu doi ani, a fost șters, astfel încât, în acest moment, apreciem că identificarea persoanei de către structura specializată a IGPR poate fi dificilă.

În acest context, menționăm că instituția care are atribuții directe în ceea ce privește verificarea oricărei suspiciuni de abuz, neglijare, exploatare a unui copil conform prevederilor legale în vigoare este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție publică cu personalitate juridică, care funcționează în subordinea Consiliului județean, respectiv a consiliului local al sectoarelor municipiului București, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, asigurând coordonarea și îndrumarea metodologică a activității acestor instituții”.

————

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează un posibil caz de abuz înfiorător semnalat pe Facebook. Vă atenționăm că imaginile despre care vorbim vă pot afecta emoțional!

Pe pagina de Facebook „Observ Tot în România” (a jurnalistului Alin Ghiciulescu din Mehedinți) a fost publicat în noaptea dinspre joi spre vineri un filmuleț unde se vedea un bărbat dezbrăcat aproape complet și vizibil în stare de ebrietate care avea un comportament neadecvat față de o fetiță de cel mult 5-6 ani îmbrăcată sumar. Bărbatul îi dădea să bea ceva ce părea să fie vin și o pipăia pe copilă în zonele intime. Fetița era încurajată să bea în continuare și să danseze indecent în brațele bărbatului. Persoana care filma asista la scenele respective și se amuza pe seama lor, fiind chiar dezamăgită în momentul în care fetița s-a oprit din dansat: „A, gata, mi-ai stricat filmul!”

Între timp, se pare că videoclipul a fost raportat de către utilizatori, iar Facebook l-a șters. Totuși, Alin Ghiciulescu l-a încărcat din nou AICI, într-o variantă mai scurtă și blurată, ziaristul menționând: „Cazul acestei fetite minore pusa, se pare de tatal ei, sa danseze deocheat supara multa lume!!!! Mi-a fost sters de pe toate paginile… Se pare ca mama fetei filmeaza intreaga scena! !!! Am blurat imaginea si am postat-o din nou! Distribuie…Este ceva grav!”

Repetăm: imaginile vă pot afecta puternic emoțional!

Redacția PSnews.ro a luat legătura vineri cu Alin Ghiciulescu, în încercarea de a afla mai multe detalii. Până la momentul redactării acestui articol, știm că materialul video ar fi pornit de la o femeie cu numele de Facebook Angi Neli Gheorghe, care și-ar fi trecut la informațiile de profil faptul că locuia în București și era originară din Oradea. Aceasta ar fi făcut publică înregistrarea video care într-un final a fost publicată pe pagina „Observ Tot în România”.

Precizăm că am solicitat reacții oficiale pe acest subiect din partea Poliției, a DIICOT și a Protecției Copilului, precum și  din partea ONG-ului „Salvați Copiii”. Până când vom obține răspunsuri din partea celor sesizați, nu ne rămâne decât să asistăm neputincioși la abuzul din filmarea de mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *