Skip to content
Politică

UPDATE Scandalul procurorului Negulescu ia amploare. Anunțurile oficiale ale DNA și PICCJ

ziare.com

UPDATE 13:50

Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecția Judiciară în cazul Mircea Negulescu.

Redăm mai jos comunicatul PICCJ pe această temă:

„Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispozițiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a activității la DNA – erată).

Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr”.

—————————-

Ia amploare scandalul procurorului Mircea Negulescu (de la DNA Ploiești). Vedeți mai jos ce anunț oficial a făcut miercuri Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al DNA trimis miercuri PSnews.ro, Mircea Negulescu a depus cerere de încetare a activității în parchetul condus de către Laura Codruța Kovesi.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare”, se arată în comunicatul citat.

CITIȚI ȘI: Înregistrare EXPLOZIVĂ! Acuzații grave de mită la adresa procurorului Negulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *