Skip to content
Politică

UPDATE Schimbări în Guvernul condus de Ciucă: cine îi va lua locul lui Dan Vîlceanu. Nume nou la Ministerul Digitalizării

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 12:46

Surse liberale au precizat pentru PS News că vor avea loc două schimbări clare în Guvernul condus de Nicolae Ciucă, astfel: actualul ministru a Digitalizării, Marcel Boloș, va ocupa postul lăsat liber de Dan Vîlceanu la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar fostul secretar de stat și președinte al Autorității de Digitalizare a României, deputatul clujean Sabin Sărmaș va lua locul lui Boloș la Ministerul Digitalizării.

Totodată, liberali din anturajul miniștrilor Virgil Popescu și Sorin Cîmpeanu susțin că ce doi au mandatele asigurate și că nu vor fi remanieri.

———————

Odată cu schimbarea conducerii Partidului Național (PNL) se anunță schimbări și în componența Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Surse liberale au precizat pentru PS News că noua conducere a partidului ar vrea schimbarea a cel puțin 3 miniștri liberali. Astfel, potrivit surelor citate, pe lista remaniabililor se află ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Se vor face modificări și pe lista de miniștri, dar după ce trece Congresul, după 10 aprilie. Momentan ne concentrăm pe Congres. Sunt 3-4 miniștri care au generat niște discuții în partid, ele se vor relua după Congres în mod clar și schimbări vor fi”, au precizat surse liberale pentru PS News.

Nicolae Ciucă, așteptat să își anunțe candidatura la șefia PNL

Amintim că Florin Cîţu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîţu.

Şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, precizând că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor.

„În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii, să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene având în vedere faptul că am plecat într-o echipă care, (…) ca orice echipă, se baza şi pe încredere (…). Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziune de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest”, a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

Ulterior, Gheorghe Flutur a anunțat că a preluat interimar șefia PNL până la congresul extraordinar al partidului, care ar putea avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales un nou președinte al formațiunii politice.

„PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor. Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național. Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși.

Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a declarat duminică prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a fost luată, vineri, într-o şedinţă a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă. Decizia în BEx a fost luată cu 45 de voturi din 45 de membri prezenţi. Conform surselor din partid, Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni noul președinte PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *