Skip to content
Politică

UPDATE Școala de Vară este un proiect asumat/Revoltă internă în PNL: Mara Mareş, acuzată de şantaj EXCLUSIV SURSE

Brasov TV

UPDATE 08.08.2018 20:27

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), Mara Mareş, a solicitat miercuri drept la replică, în urma dezvăluirilor noastre privind acuzaţiile de şantaj şi presiune pe care aceasta le-ar exercita în interiorul organizaţiei pe care o conduce. Drept urmare, îi publicăm dnei. Mareş reacţia la acestea:

Informația vehiculată de către publicația dumneavoastră, privind „șantajul și revoltele” din interiorul Tineretului Național Liberal, în legătură cu modul în care ne organizăm propria Școală de Vară, este falsă.
Școala de Vară, cu toate aspectele sale, reprezintă rezultatul consultărilor dintre membrii conducerii TNL, și a devenit un proiect național asumat de TNL prin votul dat în ședința Biroului Politic Național.
La Școala de Vară vor participa atat lideri ai PNL, dar și invitati din afara partidului, specialisti în domeniile lor de activitate. Vor fi pregatite cursuri, seminarii şi divertisment de calitate. Școala de Vară a TNL va avea loc pe 6-9 septembrie 2018, în stațiunea Saturn, și reprezintă cel mai important eveniment al Tineretului Național Liberal.”
———————————————————————————————————–

Deputatul PNL Mara Mareş se află din nou în mijlocul unei revolte interne după ce îşi obligă colegii din organizaţia de tineret să participe la şcoala de vară a TNL, eveniment la care aceasta îşi propune să adune 1.000 de persoane .

Surse liberale au dezvăluit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că Mareş face presiuni în filialele de tineret pentru ca preşedinţii să trimită participanţi la evenimentul organizat de ea, ameninţând că, în caz contrar, li se vor aplica sancţiuni. Citiţi în cele ce urmează ce anume a stârnit furia juniorilor liberali şi ce acuzaţii i se aduc protejatei lui Ludovic Orban.

Aşadar, discuţiile privitoare la organizarea evenimentului de vară al TNL au început odată cu anunţarea „cotelor obligatorii de participare”, astfel încât fiecare preşedinte de filială să fie obligat să achite către TNL taxa de participare în valoare de 400 lei/persoană, în avans pentru 10 tineri, chit că aceştia vor să meargă, chit că nu.

După ce câţiva dintre aceştia au făcut eforturi să transmită banii către organizatori, Mareş a anunţat că la eveniment vor fi invitaţi să cânte trupe precum Freestay sau Voltaj , dar şi organizarea de concursuri cu premii în bani de până la 1.000 de euro. Sursele noastre susţin că, deşi TNL primeşte o finanţare de 40.000 de euro de la fundaţiile apropiate partidului pentru organizarea evenimentelor, conducerea aruncă banii pe lucruri care nu sunt necesare, în loc să reducă din costurile de cazare astfel încât membrii să poată participa într-un număr cât mai mare.

Redacția PSnews.ro a contactat mai mulți președinți de filială pentru a acordă un punct de vedere privind această chestiune, insă cei care au stat de vorba cu noi au dorit să își păstreze anonimatul. Astfel, liderii județeni o avertizează pe Mares că s-ar putea să împărtășească soarta lui Ludovic Orban, dacă aceasta continuă pe aceeași linie abuzivă de conducere.

Noi (membrii TNL-n.r.) înțelegem că realitatea Marei Mareș este diferită de a nostră, insă o școală politică trebuie să se rezume la sesiuni de training și relații interpersonale, iar transformarea unui eveniment de genul asta într-un festival de muzică, nu ne încântă. Mai mult, nu este în regulă nici să obligăm oamenii să participe, santajandu-i cu schimbări din funcție. Nu este posibil că un președinte de filială să fie obligat să scoată din buzunar 4.000 lei că să acopere costurile de participare ale unor membri care nici măcar nu participă, în condițiile în care există finantări pentru proiectele TNL. Organizația noastră nu va obliga niciun om să meargă la școală dnei. președinte pentru că problema nu este pusă corect și rămâne de văzut la următoarea ședința ce sancțiuni vom suporta. Să nu împărtășească ea (Mara Mareș-n.r.) soarta lui Orban „, a declarat o sursă din interiorul TNL pentru PSnews.ro .

De asemenea, potrivit acelorași surse, o alta nemulțumire a șefilor de organizații constă în faptul că Mara Mareș și-a dublat în ultima ședința BPN TNL mandatul, deși această este aleasă statutar pe o durată de 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *