Skip to content
București

UPDATE Scumpiri la RADET, dar nu și în buzunarul bucureștenilor

evz.ro

UPDATE 15:38

Consiliul General al Capitalei a aprobat miercuri majorarea tarifelor RADET cu aproape 33% pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane şi cu peste 30% pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar.

CGMB a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind acordarea avizului de principiu pentru tarifele de transport şi distribuţie a energiei termice livrate prin puncte termice urbane, de transport pentru consumatorii cu puncte termice proprii, de producţie şi distribuţie la centralele termice de cvartal şi de producere a energiei termice la centrala termică Casa Presei Libere, practicate de RADET Bucureşti, informează Mediafax.

Totuși, edilul general Gabriela Firea a dat asigurări că această majorare va fi compensată cu o creştere a subvenţiei pentru căldură, acordată de Primăria Capitalei.

„Îi asigur pe toţi bucureştenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea sub nicio formă de suferit, deci factura nu se va majora la întreţinere, la apă cală şi căldură, ca urmare a faptului că Regia de Termoficare a municipiului a solicitat Consiliului General o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011”, a punctat Firea în deschiderea şedinţei CGMB.

———————————–

Luna septembrie vine cu vești proaste: scumpirile cerute de către Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) au ajuns pe masa Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Consiliul General al Capitalei discută în şedinta de miercuri majorarea tarifelor RADET cu aproape 33% pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane şi cu peste 30% pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, scrie Mediafax.

Documentul propune majorarea tarifului pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, de la 106,24 lei/Gigacalorie, la 141,17 lei/Gigacalorie, fără TVA, o creştere de 32,88% faţă de tariful în vigoare.

Tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar ar putea creşte de la 61 de lei/Gcal la 80,39 lei/Gcal, fără TVA, în creştere cu 31,79% faţă de tariful în vigoare.

RADET a solicitat majorarea preţurilor şi tarifelor ca urmare a modificărilor preţurilor de cumpărare a energiei termice prin deciziile ANRE prin care se modifică preţurile de producere a energiei termice furnizate de ELCEN, Vest-Energo şi CET Griviţa, decizii ce aprobă preţuri unice pentru toate categoriile de consumatori (casnici şi non-casnice) începând cu 1 iulie 2017.

Producătorul ELCEN a crescut preţul de achiziţie cu aproape 28% de la 151,42 lei/Gcal din aprilie 2011, la 193,57 lei/Gcal în iulie 2017. CET Griviţa a majorat preţul cu peste 30% de la 149,46 lei/Gcal la 194,81 lei/Gcal, iar preţul de achiziţie al Vest-Energo a crescut cu aproape 24% de la 156,31 lei/Gcal la 193,51 lei/Gcal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *