Skip to content
Politică

UPDATE Se-ngroașă gluma: șefa TVR, chemată de PNL să dea socoteală pentru interviul cu Ghiță

romaniatv.net

UPDATE 12:02

Se îngroașă gluma Doina Gradea – președintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTv) – este chemată de către PNL să dea socoteală pentru difuzarea miercuri seară a interviului cu fostul deputat Sebastian Ghiță.

Inițiativa îi aparține deputatului PNL de Olt Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură din camera parlamentară inferioară.

Iată ce spune Gigel Știrbu, în comunicatul remis joi PSnews.ro:

„Marți, 20 martie, de la ora 12.00, membrii Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, o invită pe doamna Doina Gradea, director general interimar al TVR, la o dezbatere pe marginea alegerii difuzării unor interviuri in prime-time la televiziunea publică.

Concret, pe data de 14 martie, în cadrul  emisiunii Romania 9 de la postul național de televiziune, la ora 21,00, a fost difuzat un interviu cu un fugar urmărit international.

Consider că este o situație greu de înțeles ca TVR, o instituție finanțată din bugetul României, să se pună în slujba intereselor unor personaje cu probleme penale. Statul român cheltuiește sume importante pentru a-l aduce pe urmăritul internațional în fața instanței, cu scopul de a răspunde pentru faptele de care este acuzat, iar conducerea TVR alege să difuzeze interviul considerat «cel mai așteptat al anului».

Din aceste motive, o așteptăm pe doamna Doina Gradea, director general interimar al TVR, pe 20 martie la Comisie, pentru a explica modalitatea luării acestor decizii de natură editorială”.

———————-

Sar scântei după interviul cu Sebastian Ghiță apărut miercuri seară. Un fost lider al Partidului Național Liberal (PNL) cere măsuri dure pentru TVR.

Este vorba despre Radu Carp, fost secretar executiv al PNL. Într-un status publicat joi pe Facebook, profesorul universitar vrea ca reprezentanții Televiziunii Române și ai celorlalte televiziuni (România TV, Antena 3 și B1 TV) să fie chemați la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), ca să dea explicații pentru nesolicitarea unui drept la replică din partea celor incriminați de Sebastian Ghiță. În legătură cu aceeași televiziune de stat, Carp vrea chemarea șefei TVR, Doina Gradea, în fața comisiilor parlamentare de cultură, ca să explice de ce nu a existat un parteneriat al televiziunii publice cu Evenimentul Zilei, publicația căreia Ghiță îi oferise interviul.

Iată mesajul integral al lui Radu Carp:

„In opinia mea, se impun cateva masuri urgent in cazul interviului de ieri:

– in CNA se poate cere invitarea celor 4 televiziuni implicate pentru a da explicatii despre difuzarea acestui interviu, fara drept la replica, fara a se cere un punct de vedere din partea reprezentantilor justititiei vizati;

– doamna Doina Gradea ar trebui sa fie chemata in fata comisiilor de cultura de la Parlament pentru a da explicatii referitor la difuzarea avestui interviu care incalca toate normele deontologice interne ale TVR. Trebuie lamurit: cine a decis preluarea exclusivitatii altor televiziuni, de ce nu a existat un contract/parteneriat TVR/evz.ro;

– este nevoie de presiuni publice asupra ministrului justitiei care tergiverseaza extradarea lui Ghita din Serbia;

– difuzarea interviului trebuie suspendata pana la asigurarea regulilor minimale care reglementeaza independenta justitiei si asigurarea dreptului la replica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *