Skip to content
Politică

UPDATE Se strânge lațul în jurul lui Dragnea: a PATRA lovitură în instanță

oradestiri.ro

UPDATE 15:12

Dosarul lui Liviu Dragnea merge la CCR, potrivit antena3.ro

 


 

UPDATE 13:27

Se strânge lațul în jurul lui Liviu Dragnea: președintele Partidului Social Democrat (PSD) a primit marți a PATRA lovitură în instanță.

Al patrulea inculpat din dosarul în care Liviu Dragnea este judecat de către ICCJ pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual (așa-numita speță „Bombonica”) și-a recunoscut acuzaţiile aduse de către procurorii DNA, scrie Adevărul.ro.

Este vorba despre Ionel Marineci, şef serviciu în Complexul de servicii destinat copilului şi familiei. Judecat pentru abuz în serviciu, Marineci a recunoscut acuzațiile DNA și a cerut să fie judecat în procedură simplificată.

„În prezenţa avocatului ales, după ce instanţa mi-a explicat toate consecinţele juridice ale procedurii simplificate, menţionez că le-am înteles şi vreau să fiu judecat în această procedură. Solicit să fiu judecat pe baza probelor de la urmărirea penală pe care nu le contest, după cum nu contest nici situaţia de fapt retinută de procuror în rechizitoriu”, a explicat Ionel Marineci.

Pe de altă parte, Valentina Mirela Marica (şefă a Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, ce avea în componentă şi Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi), judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, a arătat instanţei că nu vrea fie judecată în varianta simplificată şi că nu recunoaşte acuzaţiile. „Sunt nevinovată”, a spus Marica, adăugând că vrea să dea o declaraţie în acest proces.

—————————-

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, marți, un nou termen în dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătura cu angajarea fictivă a două membre PSD la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Magistraţii Curţii Supreme vor audia mai mulţi inculpaţi în proces.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana, în iulie anul trecut în acest dosar, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *