Skip to content
Politică

UPDATE Șefa AEP rămâne în spatele gratiilor

www.presalibera.net

UPDATE 15:30

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, rămâne în arest preventiv în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, a decis, marți, Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Ploiești, instanța a respins ca nefondată contestația formulată de inculpată, decizia fiind definitivă, scrie agerpres.ro.

——

Şefa demisionară a Autorităţii Electorale Permanente vrea să scape de detenţie. Cererea se va judeca, astăzi, la Curtea de Apel Ploiești.

Ana Maria Pătru a fost trimisă în spatele gratiilor în urmă cu o săptămână pentru acuzaţii de trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii anticorupţie o acuză că ar fi luat mită un apartament şi o maşină de lux, ambele în valoareade 260 de mii de euro, amintește realitatea.net.

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), vrea să scape de arestul preventiv. Aceasta a contestat decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a magistraților de la Tribunalul Prahova. Cererea se va judeca, astăzi, la Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București.

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat. Totodată, în aceeași calitate, Ana Maria Pătru a pretins, în cursul anului 2011, de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, spun procurorii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *