Skip to content
Politică

UPDATE Șeful CJ Ilfov, pus sub acuzare de DNA: Demisionez din toate funcțiile din partid!

epochtimes-romania.com

UPDATE 16:11

Redăm mai jos comunicatul integral al Direcției Naționale Anticorupție, așa cum a fost el trimis vineri după-amiază redacției PSnews.ro:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul

PETRACHE MARIAN, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– luare de mită,

– șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo ( 17.681,84 lei)  și în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.

Inculpatului Petrache Marian i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

———————–

UPDATE 10:20

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost audiat în această dimineață la DNA.

Petrache este acuzat de șantaj și luare de mită. Este vizată perioada 2007-2008, când Marian Petrache este secretar de stat în Ministerul de Interne.,

În acea perioadă, ministru de Interne era Cristian David relatează Digi24.

„Acum noua ani, celebrul primar de la Jilava care si-a schimbat buletul dupa ce a iesit primar pe Bucuresti
vei doamne, ca s-a facut prefect, mi-a cumparat biletul prin ordin, la Monte Carlo, excursie de 2.800 euro. (…) Cum sa-mi santajez eu propriul primar? Țin la partid mai mult decât orice”, a spus Petrache.

Petrache a mai precizat că demisionează din toate funcțiile pe care le deține in partid

———-

Fostul secretar general Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a sosit, vineri dimineață, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat.

Șeful Consiliului Judeţean Ilfov nu a dorit să facă declaraţii la sosirea în sediu.

 

 

1 comentariu la “UPDATE Șeful CJ Ilfov, pus sub acuzare de DNA: Demisionez din toate funcțiile din partid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *