Skip to content
Politică

UPDATE Semnarea protocolului PSD-UNPR de colaborare pentru alegerile locale S-A AMÂNAT

UPDATE 9:30

Partidul Social Democrat şi Uniunea Naţională pentru Progresul României au amânat semnarea protocolului de colaborare pentru alegerile locale.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Partidul Social Democrat şi Uniunea Naţională pentru Progresul României semnează miercuri un protocol de colaborare pentru alegerile locale.

Evenimentul va avea loc la ora 9,30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD.

Documentul va fi semnat de preşedinţii PSD şi UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, şi priveşte colaborarea celor formaţiuni în alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin şi candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă.

Noi avem un protocol de alianţă – Alianţa de Centru Stânga -, împreună cu PSD. În mod normal, nici nu trebuia să discutăm dacă nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl preşedinte Dragnea. (…) Se prevăd toate lucrurile, inclusiv număr de locuri în Parlament’, a declarat, marţi, Gabriel Oprea, la Senat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, au avut o discuţie şi cu grupurile parlamentare pentru a stabili prevederile protocolului de colaborare, după cum au declarat, pentru agerpres.ro, surse parlamentare.

Joia trecută, la Sinaia, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că social-democraţii vor propune UNPR şi ALDE încheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adăugând că PSD nu va face alianţe cu PNL sau PMP.

Am decis că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţiilor PSD şi, respectiv, UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiţiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord şi colegilor din ALDE. (…) Nu vom face alianţe electorale cu o altă formaţiune politică. (…) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem alianţe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înţeleg la nivel local”, declara Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *