Skip to content
Politică

UPDATE Senator ALDE către protestatar: Eşti prost! / Ciocniri cu jandarmii, bulevard blocat / Ciobanii protestează la Parlament

UPDATE 13:47

Senatorul ALDE Cristiana Anghel a oferit precizări privind scurta altercaţie verbală avută cu unul dintre protestatarii din faţa Parlamentului.

„Acela a fost agitator, nu a fost cioban, pentru că pot recunoaşte un cioban. M-am dus cu foile, iar agitatorul respectiv a luat foile şi le-a rupt. Era orăşean – mirosea a parfum, nu a oaie. Ciobanii miros a oaie, a cojoacele lor. În rest, am respect pentru oamenii aceia şi îi susţin”, a spus Anghel, într-o intervenţie telefonică la România TV.

————————

UPDATE 12:36

Senatorul ALDE Cristiana Anghel a intervenit între ciobanii revoltaţi, să stea de vorbă cu ei. Parlamentarul i-a spus unui cioban: „Eşti prost! Ministrul azi e, mâine nu mai e. Eu sunt parlamentar. Mă duc sus şi într-o oră rezolv problemele”.

Ea le-a dat asigurări manifestanţilor că va întruni o comisie parlamentară de specialitate, solicitând un reportofon de la jurnaliştii prezenţi.

———————-

UPDATE 12:30

Senatorul ALDE Cristiana Anghel cere o portavoce de la jandarmi, dorind să facă un apel către ciobanii care protestează în faţa Parlamentului.

Jandarmii deja au început să folosească gaze lacrimogene, informează B1 TV.

—————-

UPDATE 12:24

Ciobanii care protestează, marţi, în faţa Parlamentului, au blocat bulevardul Naţiunile Unite şi s-au încăierat cu jandarmii. Numeroşi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au pătruns în curtea Legislativului, atât prin porţi, cât şi peste zid.

Georgian Enache (purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti) a declarat la B1 TV că protestul primise autorizaţie doar pentru parcul Izvor.

————

Scandal cu tălăngi la porţile Palatului Parlamentului. De ce protestează ciobanii în faţa Legislativului.

Un protest de amploare are loc, marţi, în jurul prânzului, în faţa Parlamentului, la care participă mii de ciobani. Crescătorii de ovine spun că modificăile aduse Legii vânătorii le încalcă dreptul la proprietate, le limitează posibilitatea de a înfiinţa culturi agricole şi, nu în ultimul rând, le impune câţi câini să aibă la stână.

„Opriţi-i pe braconieri! Nu lăsaţi câinii şomeri!” sună unul dintre sloganurile scandate de către protestatari.

Amintim că, recent, parlamentarii au stabilit: la şes, ciobanii pot avea la stână doar un câine. La deal, sunt permişi doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Cine încalcă proaspăt promulgata lege riscă amenzi de până la 1.500 de lei, relatează antena3.ro.

CITIŢI ŞI: UPDATE Reacţia şefului APIA / Adevărata cauză a protestului ciobanilor. Cum este implicat Guvernul / EXCLUSIV

1 comentariu la “UPDATE Senator ALDE către protestatar: Eşti prost! / Ciocniri cu jandarmii, bulevard blocat / Ciobanii protestează la Parlament

  1. Se zice ca badea Ion, cioban la stana, avea patru caini. Trei erau tineri, deci i-a oprit fara a sta pe ganduri. Cum legea ii da voie la maxim trei, pe cel de-al patrulea, pe Grivei, l-a invatat sa behaie cand va veni organul sa-i numere. Sa mai spuna cineva ca bancurile romanesti nu se bazeaza pe trista realitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *