Skip to content
Politică

UPDATE Sentințe DEFINITIVE în Microsoft. Pinalti, pedeapsa cea mai grea

archiva.flux.md

UPDATE  15:15

Sentință-bombă în dosarul Microsoft:

Gabriel Sandu: 3 ani executare

Dorin Cocoș: 3 ani și 4 luni executare

Nicolae Dumitru (zis Nicu Niro): 2 ani și 4 luni executare

Gheorghe Ștefan (zis Pinalti): 6 ani executare

Sentințele sunt definitive.

Mai mult, statul îi confiscă 9 milioane de euro lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, transmite România Tv.

UPDATE 13:08

Inculpații din dosarul Microsoft, Gheorghe Ștefan, Forin Cocoș și Gabriel Sandu recunosc faptele. Instanța a rămas în pronunțare.

Mai exact, Gheorghe Ștefan se plânge că nu știa legea, delcarând, totodată: „Sunt vinovat, recunosc!”. Sandu a spus că a primit 2,6 milioane de euro pentru campania PDL, prezizând că toți miniștrii Educației sunt implicați în dosarul Microsoft, trasmite realitatea.net.

DORIN COCOȘ:
,,Jur cu mâna pe biblie. Voi avea o atitudine civilizată,  dacă îmi dați muncă în folosul comunității. Îmi pare rău ce am făcut și nu voi mai face acest lucru…Îmi doresc sa fiu un om normal. Nu am crezut ca o afacere cu Microsoft e un lucru atât de rău. Am greșit. Vreau sa ma integrez în societate ca un bun român ce sunt”

GHEORGHE ȘTEFAN:
,,Mă consider vinovat și merit o pedeapsă. Din afacerea asta nu am pretins niciun ban. Jur cu mâna pe Biblie. Din Microsoft,  Nu din alta afacere … Sunt vinovat pentru că am exercitat influență asupra lui Gabi Sandu. Regret. Vreau să colaborez în continuare și sa stăbilim unde au ajuns banii. Cine e beneficiarul real al banilor…”.

DUMITRU NICOLAE:
,, Regret profund. Am condus o societate 23 de ani. Nu am derulat afaceri cu statul. Nu am avut active ale statului. Două societăți ale mele sunt mari contribuabili la bugetul statului. Am creat peste 5 mii de locuri de muncă… Am doi băieți și o fetita. Vreau să repar răul pe care l-am făcut”.

GABRIEL SANDU:

,,Din prima clipă când am fost chemat la DNA, am vrut să colaborez 100%. Mi s-a refuzat pentru ca am făcut o precizare despre prejudiciul adus statului roman. Am făcut un denunț despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Recunosc fapta. Prejudiciul e de 104 milioane dolari și peste 100 de milioane de euro. Am făcut un denunț la Ministerul de Justitie al SUA. Decizia mea, înainte de a ma întalni cu ambasadorul SUA, era să prelungesc dreptul de folosire a licenței.  Am explicat la DNA că nu exista niciun contract fictiv. Toate contractele au fost de servicii, dar nu au fost onorate niciodată…
Recunosc că i-am dat o listă lui Florică și că am pretins bani pentru plata campaniei electorale din 2009 a PDL”.

——–

Emoții pentru inculpații din dosarul Microsoft.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a programat pentru astăzi ultimul termen al procesului. Rând pe rând, inculpații vor avea ultimul cuvant de spus în apărarea lor. În primă instantă, omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piața Neamț Gheorghe Ștefan au primit pedepse cu executare.

În dosarul Microsoft au fost condamnate patru persoane: Nicolae Dumitru — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu — 2 ani cu executare, Dorin Cocoș — 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan — 3 ani cu executare, potrivit Realitatea.net

În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Nicolae Dumitru, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *