Skip to content
Politică

UPDATE Și CSM a intrat pe fir / Dezvăluirile lui Andronic despre arhiva SIPA au ajuns la DIICOT

opiniagiurgiu.ro

UPDATE 18:27

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat marți în favoarea formulării unei adrese către Ministerul Justiției prin care CSM va cere să fie explicată situația actuală a arhivei SIPA, relatează Agerpres.

———————————————–

Dezvăluirile consultantului politic Dan Andronic despre arhiva Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) au ajuns la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Plângerea făcută luni la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) de către judecătorul Cristi Danileţ în legătură cu informaţiile din Evenimentul Zilei în legătură cu arhiva SIPA a fost trimisă DIICOT, au anunțat reprezentanții PICCJ, citați de News.ro.

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, pe contul său de Facebook, că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei, sesizarea sa vizând „deţinerea sau dezvăluirea nelegală a unor informaţii din arhiva SIPA”.

„Cine ştia de aşa ceva şi a tăcut până acum este cel puţin complice. Nimeni dintre „curajoşii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea…eu nu mă joc”, scrie Danileţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *