Skip to content
Politică

UPDATE Sindicatul năruie visurile premierului legate de întărirea Poliției

ziuaconstanta.ro

UPDATE 13:39

Premierul Mihai Tudose se va întâlni luni cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), pentru a discuta despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor astfel încât să fie evitate situaţiile similare celei de la Suceava.

Premierul Mihai Tudose i-a invitat luni, de la ora 11.00, pe oficialii SNAP, cu care va discuta despre drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, scrie Mediafax.

———————-

Visurile premierului Mihai Tudose legate de întărirea Poliției se văd năruite chiar de către sindicatul din domeniu.

Astfel, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat pentru Mediafax că, ţinând cont de efectivele actuale, nu se poate face patrularea cu doi oameni (aşa cum a cerut prim-ministrul), fiind nevoie de 20.000 de oameni angajaţi la nivel naţional.

CITIȚI ȘI: Tudose pune piciorul în prag: Nu mai vreau patrule de unul singur!

„Din punct de vedere al efectivelor actuale şi dacă ţinem în fiinţă aceleaşi unităţi de poliţie, nu este posibil. În mediul rural, şi poliţiile de transporturi feroviar şi naval, cu certitudine nu este posibil. Acum funcţionăm în mediul rural şi în poliţiile de transporturi feroviar şi naval 80 la sută pe sistem de avarie, cu un singur om pe schimb. Schimbul doi şi trei de regulă este asigurat de un singur poliţist, din lipsă de efective”, a explicat Coarnă.

Sindicalistul a precizat că sunt două modalităţi pentru ca patrularea să nu se mai facă cu un singur om: ori se restrâng posturile de poliţie teritoriale (ceea ce înseamnă închiderea unora dintre acestea), ori se angajează oameni.

„Pentru viitor trebuie diminuat deficitul de personal. Pe noi ne-a chemat doamna ministru luni la o discuţie pe tema asta. Ar trebui o reanaliză a acestor posturi de poliţie din rural şi o comasare a lor cu un anumit grafic de patrulare unde să formezi din minim doi poliţişti tura de serviciu. Să cooptăm şi Jandarmeria, mă gândesc la o acţiune comună cu Jandarmeria, să ne ajute în mediul rural. Soluţia clară, optimă este de angajare de oameni. Noi cârpim, folosim tertipuri de termen scurt ca să încercăm să rezolvăm, dar nu ţine, nu sunt oameni. În momentul ăsta, cu 20.000 de oameni la nivel de ţară cred că putem să respirăm cât de cât uşuraţi şi să formăm aceste patrule în rural, în poliţie transporturi, ordine publică. 20.000 de oameni ca să funcţionăm cu doi poliţişti pe tură”, a detaliat șeful SNPPC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *