Skip to content
Educație

UPDATE. Sorin Cîmpeanu: La această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaţilor din sistemul de educaţie

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

UPDATE 19.00

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, în urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare, că au fost plătite toate salariile angajaţilor din sistemul de învăţământ.

„În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaţilor din sistemul de educaţie”, a transmis, luni seară, Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că Ministerul Educaţiei „regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituţii care se află în structura altui minister şi reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ”. „Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calităţii şi echităţii”, a conchis Cîmpeanu.

______________________________________________________________________________

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţatm luni, la Digi24, că în cinci judeţe nu s-au primit salariile la timp, în învăţământ, din cauza unei erori informatice de la Ministerul de Finanţe, care a afectat plata salariilor bugetarilor în mai multe judeţe.

”Noi am fost informaţi că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, am înţeles că se va rezolva cât mai repede”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a arătat că a discutat la Guvern cu ministrul de Finanţe, care i-a transmis că este o eroare informatică.

”Chiar acum vin de la Guvern, am înţeles de la ministrul de Finanţe că a fost o eroare informatică, care a afectat plata salariilor tuturor bugetarilor, la timp, în mai multe judeţe”, a spus el.

”Am înţeles că se va regla cât se poate de repede. Întrebaţi la Minsterul de Finanţe, Trezoreria nu este în subordinea ministerului Educaţiei, noi ne ocupăm de educaţie”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *